Frissen Fejérből

2021.04.14. 07:40

Egyre népszerűbb a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

Folyamatosan nő a jelentkezők száma és ezzel párhuzamosan a hallgatói létszám is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán.

Tihanyi Tamás

Egyre több hallgató választja a családias hangulatú campust

Fotó: FMH-archív / Tihanyi Tamás

A 2016-os indulás óta minden évben egyre többen jelölik meg az egyetem fehérvári campusát a felsőoktatási felvételi eljárások során – erről beszélt az intézmény kommunikációs szakértője, Suplicz Zsolt. A 2021–2022-es tanévben 616-an szeretnének az intézmény valamelyik képzésére felvételt nyerni, ez az előző évhez képest közel 20 százalékos növekedés. Külön öröm az egyetem számára, hogy folyamatosan nő az első helyes megjelölések száma, ez az érték a tavalyihoz képest több mint 5 százalékos növekedést mutat.

Idén is a legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment-­alapképzés, ahol 8,5 százalékos növekedés van a jelentkezések számában, az első helyes jelentkezéseké 5,4 százalékkal lett több. Továbbra is nagy az érdeklődés a turizmus-vendéglátás alapképzés iránt is. A jelentkezési kedv itt 46,2 százalékos növekedést mutat, első helyes jelentkezők esetében ez 9,1 százalékos javulás. Ez a szak alapképzésben a Corvinuson csak a fehérvári campuson indul szeptembertől. A pénzügy és számvitel alapszak iránt az előző évekhez hasonló az érdeklődés. A jelentkezések alapján várhatóan idén is elindul a regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzése is.

Egyre több hallgató választja a családias hangulatú campust
Fotó: FMH-archív / Tihanyi Tamás

A sportközgazdász-mesterképzés iránt 41 százalékkal többen érdeklődnek, kimagasló az első helyes jelölések száma, 36,4 százalékkal emelkedett a 2020. évihez képest. Hamarosan lehetőség nyílik a jelentkezések sorrendjének módosítására, ezért akik jó eséllyel szeretnének felvételt nyerni a campusra, javasolják, hogy első helyen jelöljék meg az intézmény képzését. A családias campus – a Corvinus duális képzési központjaként – elkötelezett a magas szintű, gyakorlatorientált képzés iránt. Felhívják a figyelmet arra, hogy a duális partnerek már várják a pályázókat a meghirdetett helyekre, javasolják, hogy küldjék el időben önéletrajzukat a kiválasztott vállalatnak, intézménynek vagy sportklubnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában