Frissen Fejérből

2021.04.25. 07:30

„Beviszik” a vértesi erdők hangulatát

„Végre megérkeztek a régóta megrendelt facsemeték”, adott hírt közösségi oldalán a falu polgármestere, Németh Norbert. A cél, hogy a községben visszaköszönjön a vértesi erdők, ligetek hangulata.

Borsányi Bea

A csemetéket Füzérről hozták

Fotó: önkormányzat

Ebben a csomagban most 600 darab facsemete érkezett: kis levelű hárs, ezüsthárs, vad­alma, vadkörte és vadcseresznye. Ahogy azt a polgármester lapunknak elmondta, a testület szándéka, hogy annyi fát ültessenek el a településen, ahány lakója van. Ez a szám jelen pillanatban 1725. Tavaly ősszel a teljes mennyiséget megrendelte az önkormányzat, ebből érkezett meg az első adag. Várnak még platán-, nyír-, szeder-, éger- és birscsemetéket is.

A csemetéket Füzérről hozták
Fotó: önkormányzat

A kis fákat első körben egy csemetekertbe ültetik. – Úgy tervezzük, ezeket nem egyszerre, hanem apránként ültetjük majd át végleges helyükre, amelyre szakember segítségével készül rendezési terv is. Szeretnénk a felújításra kerülő bekötőút mentén kialakítani egy szép fasort, amikor a munkák és a tereprendezés befejeződtek. De bármikor, ha öreg fát kell kivágnunk, vagy új területet szeretnénk fásítani, nem kell várnunk, csak kiválasztani és átültetni a kellő számú kis fát – mondta Németh, aki hozzátette, a vasútállomás melletti területen az erdészet is elkezdte az Országfásítási Program 2021 munkáit. Az első ütemben a két vasútvonal közötti őshonos fajokból vegyesen több tízezer darabot ültetnek el.

A csemetéket Füzérről hozták

Fotó: önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában