Frissen Fejérből

2021.04.26. 07:30

A rendőrség főépületén a tető és a homlokzat is megújul Fehérváron

A rendőrség főépületén a tető és a homlokzat is megújul, öszszesen mintegy 245 millió forintból. A munkálatok már javában zajlanak, látványosan épül-szépül az épület.

Héjj Vivien

A kivitelezés már elkezdődött

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Aki gyakorta jár a Budai úton már észrevehette, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság főépületét körbeállványozták, a homlokzaton és a tetőn folyamatos munkálatok zajlanak. Akik jobban szemügyre veszik az épületet, láthatják, hogy a tető Budai úti oldalának egyik fele gyakorlatilag eltűnt – természetesen erre is a felújítás miatt került sor.

A kivitelezőt nyílt közbeszerzési eljárás keretében választották ki, öt ajánlat érkezett, a nyertes pályázatot egy fehérvári székhelyű cég adta, így ők – alvállalkozók bevonásával – végzik el a munkálatokat. A közbeszerzési értesítő szerint a kivitelező és az ajánlatkérő a beruházás kapcsán február 24-én kötött szerződést. A közbeszerzés tárgya a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság főépületén fa tetőszerkezet készítése, mintegy 1243 négyzetméteren, emellett a homlokzat felújítására is sor kerül. A szerződés végleges összértéke közel 245 millió forint.

A kivitelezés már elkezdődött
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gépkocsival vagy autóbusszal közlekedőket nem akadályozzák a munkálatok, a gyalogosforgalmat azonban az épület Budai úti oldaláról a felújítás ideje alatt elterelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában