Szabadidejükben állnak rendelkezésre

2021.03.25. 15:00

Önkéntes tűzoltók az alcsúti ősök nyomában

Alcsútdoboz Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete (ÖTE) a bicskei önkormányzati és a tatabányai hivatásos tűzoltók segítségeként, szabadidejüket feláldozva vállalják Alcsútdoboz és Felcsút védelmét.

Zsohár Melinda

Az ÖTE lánglovagjai a közösség szolgálatában

Fotó: egyesület

Az alcsúti egyesületet József főherceg alapította I. Tűzoltó Szakasz néven az 1800-as évek második felében. akkor még Doboz önálló község volt. A helyi emlékezet őrzi, hogy az alapító olykor maga is részt vett egy-egy vonuláson. A tagok között vannak hivatásos tűzoltók is,az elnök Tranker Tamás, a parancsnok Buzár Ferenc. A riasztás automatikusan történik, ha Alcsútdobozról vagy Felcsútról érkezik segélyhívás – a hivatásos vagy önkormányzati tűzoltók riasztásával egy időben a tagságból hat fő kap a saját mobiltelefonjára sms értesítést a káreset helyéről és az esemény típusáról – tudtuk meg az egyesület honlapjáról.

Az ÖTE lánglovagjai a közösség szolgálatában
Fotó: egyesület

A tűzeseteken kívül veszélyes fák kivágásához és balesetekhez is felkérik, illetve riasztják őket. Gépjárművüknek nincs állandó és fedett helye, igyekeznek pályázni telephely kialakítására s a felszerelésükre. Tavaly ötvenkilenc alkalommal riasztották az ÖTÉ-t, a munkák nagy részét műszaki mentések (favágások, vízszívatás) adta, s volt két komolyabb tűzesetük is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában