szépítés és megvalósítás

2021.03.22. 08:30

Önkéntes összefogás Kisapostagon, kutyafuttatókat alakítanak Dunaújvárosban

Baráth Eszter

A kutyafuttatókat nem véletlenül zárták be, az állattartókra is vonatkozik a kérés: „maradj otthon!”. Az egészségügyi sétán is tartsuk a távolságot másoktól Fotó: Shutterstock

Kisapostag

A településen mindig nagy az összefogás a szépítés érdekében. Kisapostag aktív lakossága a hétvégén az eldobált szeméttől szabadította meg a Duna-part egy szakaszát és a település belterületét is. Mivel sokan a természetben keresnek menedéket a bezártság elől, sajnos a hulladék is elszaporodott a környéken. A településen élők munkájának köszönhetően a Duna-parton egy délután alatt közel két kilométeres szakasz szabadult meg a szeméttől.

Dunaújváros

A negyedik választókörzetben egy éven belül három kutyafuttatót alakítanának ki. A városban jelenleg egy ilyen elkerített terület sincs, bár szükség lenne rá. A körzet lakossági igényeinek figyelembevételével hiánypótló közterületi átalakítás valósulhat meg Barta Endre önkormányzati képviselő szerint. A megvalósítással fontos kérdések oldódnának meg a gazdák és a nem állattartók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában