elmúlt a fagyveszély

2021.03.31. 14:00

Mikor nyitják meg a temetői vízcsapokat Fejérben?

A múlt héten a fagyos napok miatt még nem voltak nyitva a vízcsapok a megyeszékhely önkormányzati tulajdonú temetőiben. Azokat minden évben a húsvéti ünnepekre nyitják meg folyamatosan – tudtuk meg.

V. Varga József

A Csutora temető egyelőre víztelen csapjai

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemrégiben olvasónk jelezte, hogy a Csutora temetőben még nincsenek nyitva a vízcsapok, azután többen is megerősítették, hogy a többi temetőben sem. Székesfehérvár Városgondnokságánál érdeklődtünk.

Amint megtudtuk, a megyeszékhelyen nyolc önkormányzati tulajdonú temető található: a Béla úti köztemető, a Csutora, a Hosszú, a Szedreskerti, a Sóstói római katolikus, a Fecskeparti, a kisfaludi és a börgöndpusztai temető.

A Csutora temető egyelőre víztelen csapjai
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A temetői vízcsapokat minden évben a húsvéti ünnepekre nyitjuk meg – mondta el lapunknak Vadász-Király Edit, a városgondnokság kegyelet divíziójának vezetője. – Ezzel figyelembe vesszük a kora tavaszi időszakban előforduló fagyos napokat – így volt ez a múlt héten is. Amennyiben elmúlik a fagyveszély, azon nyomban elvégezzük a temetői csapok megnyitását.

A vízcsapok megnyitása hétfőn meg is kezdődött, keddre a Béla úti köztemetőben már az összes kút üzemelt, csütörtök reggelre pedig a városgondnokság fenntartásában lévő temetők mindegyikben megnyitják a vízcsapokat – tette hozzá Vadász-Király Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában