jótékonyság

2021.03.19. 12:30

Mező Misi ismét a segítők között

Közel kilencmillió forint már összegyűlt az árván maradt 6 éves kislány javára, aki a közelmúltban egyetlen napon veszítette el szüleit a koronavírus-járványban.

Tihanyi Tamás

Mező is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-arch

Február közepén koronavírusban Győr-Sopron megyében elhunyt egy 46 éves édesapa és csupán órákkal később 34 éves felesége is, ezért árván maradt 6 éves kislányuk, aki így egyetlen napon belül veszítette el mindkét szülőjét. A súlyos tragédia sújtotta gyermek seregélyesi családi kötődésű, de számára országos gyűjtést hirdettek.

Sok közösség felkarolta a jótékonysági akciót, és igen sokan anyagilag támogatták a kislány családját helyzete rendeződéséig. Az elhunyt édesapa unokatestvére lapunk kérdésére korábban elmondta, a szülők egészségi állapota átlagos volt, ő nem tudott arról, hogy komolyabb betegséggel küzdöttek volna a koronavírus-fertőzésig.

Az óvodáskorú kislányt jelenleg anyai nagyszülei gondozzák, de ők idősek, ezért nagyon hálásak minden adományért, anyagi segítségért. Az apai nagyszülők is megfertőződtek a járványban, de ők szerencsére már kigyógyultak a vírusból.

A Pákozdon egy évvel ezelőtt logisztikai központot létesítő Baptista Szeretetszolgálatot a család és a barátok keresték meg azzal a kéréssel, hogy nyújtson szervezeti hátteret az adományok fogadásához. A gyűjtést a segélyszervezet még nem zárta le, így továbbra is lehet utalni a Baptista Szeretetszolgálat honlapján megtalálható számlaszámokra, a megfelelő közlemény feltüntetésével.

Mező is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-arch

Az adománygyűjtést több közismert személy segíti, köztük Mező Misi, a Magna Cum Laude együttes énekese is.

– Március 17-ig, azaz szerdáig összesen 8 826 564 forint érkezett be a Baptista Szeretetszolgálat közreadott számlaszámaira, amit az árván maradt kislány családja természetesen teljes egészében megkap – közölte lapunkkal Szilágyi Attila, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere így nyilatkozott, miután értesült a sikeres gyűjtés során összegyűlt összegről:

– Amióta családapa lettem, még érzékenyebb vagyok arra, ha gyerekek kerülnek nehéz helyzetbe. Egyedi és megindító tragédia, ami Borostyánnal történt, és ez cselekvésre sarkallt. Örömteli, hogy barátaimmal és zenésztársaimmal felhívhattuk a figyelmet erre a szomorú történetre, és számomra is megerősítő megtapasztalni, hogy ebben a mostani, rendkívül nehéz helyzetben is ilyen önzetlenül tudtak segíteni a magyar emberek.

Nemcsak Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese és A Dal 2021 zsűritagja támogatta ismertségével az akciót, de Vujity Tvrtko televíziós, Dobrády Ákos zenész, a Road és Hooligans zenekarok is. Nekik köszönhető, hogy a kezdeményezés sokakhoz eljutott, de az igazi érdem a sok ismeretlené, aki úgy döntött, segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában