Koronavírus Fejérben

2021.03.21. 15:38

Megteltek az intenzív ágyak a fehérvári kórház covid-osztályán

Vargha Tamás országgyű­lési képviselő Bucsi László kórházigazgatóval beszélgetett nemrégiben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház covid-osztályának jelenlegi állapotáról.

feol.hu

Fotó: Részlet a videóból

Bucsi László elmondta, hogy a 107 kijelölt intenzív ágyaik megteltek, viszont a használaton kívüli műtőkben 125-re tudják bővíteni a kapacitásukat. Szükség esetén pedig további 15 ágyat tudnak még rendelkezésre bocsátani.

A kórházigazgató megemlítette, hogy szoros kontaktban vannak a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházzal, jelenleg náluk 48 kijelölt ágy van, ami lassan megtelik, 54-re tudnak tovább bővülni.

Jelenleg 10 oltóponton zajlik gőzerővel a koronavírus elleni vakcinára jelentkezők oltása, tömeges oltás esetén 35 oltóponton tudják végezni majd az oltások beadását.

Nem győzték hangsúlyozni a Vargha Tamás közösségi oldalán közzétett videóban, hogy mennyire elengedhetetlen a vírus elleni küzdelemben a felelős védekezés; mindenkit arra bíztatnak, hogy jelentkezzenek az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában