két rendezvénnyel is

2021.03.19. 07:05

Internet Fiestát tartanak idén is Ráckeresztúron

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség március 18-tól jövő csütörtökig, huszonkettedik alkalommal rendezi meg az Internet Fiestát.

Gajdó Ágnes

Ráckeresztúr régen és ma címmel 2017-ben szabadtéri fotókiállítást szervezett a könyvtár az Internet Fiesta részeként

Fotó: Gajdó Ágnes-archív

Minden évben országszerte sok könyvtárat mozgat meg az Internet Fiesta. Ráckereszt­úron az elmúlt években volt már vízkvíz, fő az egészség és internetismereti, valamint netikett-totó, szabadtéri kiállítás is, de szerveztek fotó- és dokumentumgyűjtő akciót, barangolás Fejér megyében kvízjátékot is. Bár idén nem lehet a megszokott módon rendezvényeket tartani, a szervezők bíznak abban, hogy minél több olvasó, rendszeres könyvtárhasználó vesz részt a programokon.

Ráckeresztúr régen és ma címmel 2017-ben szabadtéri fotókiállítást szervezett a könyvtár az Internet Fiesta részeként
Fotó: Gajdó Ágnes-archív

A 2021-ben meghirdetett, Digitális írástudás – digitális tanulás – könyvtár mottójú országos rendezvénysorozathoz a ráckeresztúri könyvtár két rendezvénnyel csatlakozik. Március 23-én, kedden Legendás lázadó lányok címmel a magyar történelemben fontos szerepet játszó nőkről készült totót tölthetnek ki az érdeklődők, mely többek között felfedezők, sportolók, orvosok életútjának egy-egy érdekes momentumára kérdez rá. Újdonság, hogy a teszt online kitölthető, ugyanis egy iskolai közösségi szolgálatát az intézményben teljesítő diák állította össze az egyáltalán nem egyszerű kérdéssort, s ő már igazán jártas a digitális írástudásban.

Március 24-én, szerdán a kézműves-foglalkozásokat kedvelők próbálhatnak szerencsét. A könyvtár közösségi oldalára olyan videó kerül fel, amelyből megtudhatják az érdeklődők, hogyan lehet használt CD-ből állatfigurákat készíteni. Mindez természetesen az újrahasznosítás jegyében történik, hiszen nem mindegy, hogy egy általunk nem használt tárgy a szemetesben végzi, vagy mondjuk színpompás lakásdísz, netán a barátunknak ajándékozott emlék válik belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában