Frissen Fejérből

2021.03.25. 10:34

Ingyenes online konferenciát hirdet a Károlyi József Alapítvány, középpontjában az európai családokkal

Milyen család(ok) milyen társadalom(ak)nak a mai Európában? címmel szervezi meg a Károlyi-kastély azt a nemzetközi konferenciát, melynek létrejöttét olyan szervezetek támogatják többek között, mint a francia, a svájci, a cseh és az olasz nagykövetség, illetve különböző kultúrintézetek.

Palocsai Jenő

A mozgás, az élményekkel való töltekezés az immunrendszert is erősíti, ráadásul segíthet a téli depresszió legyőzésében is

Fotó: Shutterstock

Maga a család mint egység, érzelmi töltettel rendelkezik a kortárs európai társadalmakban, megközelítései jelentős különbségeket mutatnak nyugatról keletre, illetve északról délre haladva. A konferencia célja a filozófiai, jogi, szociológiai, pedagógiai, demográfiai és gazdasági, valamint politikai aspektusok figyelembevételével többek között olyan kérdések felvetése, mint hogy: – Mi ma a család? Léteznek-e alternatívái? Család, de miért?

Ahogy korábban beszámoltunk róla, több mint kilenc európai ország megközelítései tárják fel a különbségeket és azok okait, valamint az igényeket a polgárok, illetve egyének érzelmeinek tisztázására és identitásuk alapjainak megértésére.

Az ingyenes online konferenciát Pascale Andreani franciaországi nagykövet és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter nyitja majd meg.

Előadók: François-Xavier Bellamy, Párizs; Bodnár Dániel, Budapest; Frivaldszky János, Pázmány Péter Katolikus Egyetem; Christine Henry-Huthmacher, Konrad-Adenauer-Stiftung-Budapest; Karikó Sándor, Szegedi Egyetem; Jiři Kohoutek, Prága; Andreas Link, Zürich; Makay Zsuzsanna, Budapest; Wolfgang Mazal, Bécs; Melegh Attila (és Gábriel Dóra), Corvinus Egyetem; Tomasz Krupski, Varsó; Gilles Seraphin, Paris Nanterre Egyetem; Jan Slavicek, Prága; Eric Trottmann, Stockholmi Francia Nagykövetség; Francesco Viola, Universitá di Palermo.

A konferencia ingyenes. Munkanyelvek: magyar, francia, német, angol szimultán tolmácsolással.

A program részletei elérhetők a www.karolyi.org.hu oldalon. Jelentkezni az [email protected]-n vagy a 06 21 311 04 26-os telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában