Frissen Fejérből

2021.03.26. 07:20

Gumiabroncsok a csurgói tározóban

Tíz nappal a bejelentését követően a gumihalom már vízben állt! Olvasónk jelezte nemrégiben lapunknak: a víztározó körül kerékpározott, amikor meglátta a nagy mennyiségű gumiabroncsot és gumiszalagot a területen.

V. Varga József

A gumihalmot végül szerda reggel elszállították

Fotó: Olvasónk

Visszamaradt vagy odahordták? – vetette fel aggódva. Amint elmondta: az építkezés eredményét örömmel konstatálta, de a szeméthalom rossz érzéssel töltötte el. Először még februárban járt a tározónál. Március elején ismét arra kerekezett, és azt tapasztalta, hogy a tározó feltöltése miatt a gumihalom már részben a vízben állt. Észrevételét „drótpostán” jelezte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak, de visszajelzést nem kapott. Mélységesen elszomorította a környezetszennyezés, és a nyilvánosság erejét kérte a terület megtisztítása végett.

Közben a Fejér Megyei Kormányhivatalt is értesítette a skandalumról. A hivatal március 23-án kelt levelében megállapította, hogy bejelentése közérdekűnek minősül. A hatóság arról tájékoztatta, hogy a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság információja szerint a területen fellelhető gumik a Mohosz tulajdonában vannak, illetve az igazgatóság és a szövetség megállapodott abban, hogy a horgászok március végéig gondoskodnak elszállításukról.

A gumihalmot végül szerda reggel elszállították
Fotó: Olvasónk

A vízügyi igazgatóságnál lapunk is érdeklődött. Válaszuk szerint a gumiabroncsokat és gumiszalagokat a Hofesz használta korábban az úszó járművei kikötéséhez, melyek a tározó kiviteli munkáinak befejeztével feleslegessé váltak. Még március harmadik hetében felvették velük a kapcsolatot, a Hofesz munkatársai akkor úgy nyilatkoztak, hogy teherautó hiányában csak ezen a héten tudják elszállítani az abroncsokat, szalagokat. Az igazgatóság figyelemmel kíséri a hulladék elszállítását, esetleges elmaradása esetén saját határkörében intézkedik – tudtuk meg.

A napokban aztán újabb hír érkezett a vízügytől: az érintett megyei szövetség elszállította a gumihulladékot. A kör tehát szerencsésen bezárult – olvasónk jelzése célba ért, aggodalmát eloszlatták. Bárcsak így alakulna minden panaszügy…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában