Frissen Fejérből

2021.03.31. 12:24

Ezer darab színes tojás díszíti a fákat Maroshegyen

Ezer darab színes tojással díszítik a fákat Maroshegyen, hogy az arra járók a jelenlegi helyzet ellenére is érezzék a húsvét hangulatát.

Baráth Eszter

20210331 Székesfehérvár, Tojásfa díszítés, Brájer Éva, Húsvét. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Brájer Éva Maroshegy önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Gárdonyi Géza Művelődési ház, valamint a Székesfehérvár Városgondnoksága munkatársainak segítségével kerületek fel a húsvéti díszek.

Brájer Éva a kezdeményezéssel kapcsolatban kiemelte, talán a feltámadásnak és húsvét ünnepének még nem volt olyan üzenete, mint napjainkban. A kedves kezdeményezéssel viszont szeretnének mosolyt csalni a maroshegyi lakosság és az arra járók arcára is. Az ezer darab színes tojás a Szilvamag utcánál három, míg a Batthyányi utcai orvosi rendelő előtt egy fát tesz majd vidámabbá az elkövetkezendő napokban.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója és munkatársai intézményük előtt is húsvéti hangulatot varázsolt. Az közterületi fák feldíszítése mellett a művelődési ház bejáratánál is tojásfát díszítettek, ahova bárki felakaszthatja saját díszét, hogy még több szín pompázzon a fán. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy a művelődési ház előtt kincsestár is várja a látogatókat, ahol minden olyan gyermek és felnőtt meglepetést talál, akik részt vettek a közös fa tojásokkal való feldíszítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában