Nyár végére

2021.03.09. 15:56

Épülhet a lakópark Kincsesbányán

A Kincses lakóparkkal kapcsolatban meghirdetett, az első ütemhez kapcsolódó online fórum lezajlott: a beruházó, a tervező és az önkormányzat számos kérdést kapott.

Tihanyi Tamás

Új településrész épül Kincsesbányán

Fotó: önkormányzat

Az ezekre adott válaszokból egyebek mellett kiderül, hogy a projekt területét az önkormányzat kiemelt fejlesztési területté nyilvánította, amely kertvárosias lakóterületnek minősül. Az engedélyezési eljárás függvényében a tervezett ütemezés a következő: a fakitermelés március 31-ig kell, hogy megtörténjék, a terület megtisztítása áprilisban lesz esedékes és április végéig kell lezárni a rendezési tervet. A telkeket áprilisban-májusban alakítják ki, május végétől kezdődik a közművek, az utak kiépítése.

Az első ingatlanok legkorábban nyár végére, szeptemberre készülhetnek el. A területen 47 telket alakítanak ki (a legkisebb is legalább 700 négyzetméteres kell, hogy legyen), ezeken legfeljebb 94 lakást építenek, de ezek tényleges számát a vevői igények határozzák meg.

Új településrész épül Kincsesbányán
Fotó: önkormányzat

Az igények felmérése rövidesen elkezdődik, melynek során felépül egy bemutató ingatlan, irodával. A beruházással kapcsolatos további kérdéseket, véleményeket március 17-ig várják a polgármester e-mail-címére.

Az előírt időszakot követően a tervdokumentáció tovább kerül a kormányhivatal állami főépítészi irodájához, amely a település fejlesztését és rendezését, a településkép védelmét, továbbá az épített környezet alakítását és védelmét, az építésüggyel kapcsolatos egyes feladatok központi szakmai irányítását, összehangolását látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában