Kicserélték a közműveket

2021.03.19. 07:10

Elkészült a Poprádi utca

A Homonnai után újabb utca kapott Öreghegyen új aszfaltburkolatot, járdát, valamint a közművek cseréje is megtörtént. Ha a költségvetés engedi, a városrész útfelújításai tovább folytatódnak.

Héjj Vivien

Korábban csak szakaszosan volt aszfalt az utcában, most már teljes egészében egységes a burkolat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Habár a munkaterületet már 2020 májusában átadták, a járványhelyzet miatt csak az előző év júliusának közepén tudták elkezdeni a munkálatokat. A Homonnai után most már a Poprádi utca felújítása is elkészült. Aki esetleg nem tudná, a szóban forgó szakasz – ha a városból kifelé tartunk – a Budai úti csárda utáni első, bal oldali utca, amely egészen a Lomnici utcáig húzódik, közel egy kilométeres hosszúságban.

Az utca teljes hosszában új pályaszerkezet készült egyoldali járdával, kétoldali szegélyekkel, valamint csapadékvíz-elvezető csatornával. A 850 méter hosszú Poprádi utca felújítása során az összes közművet kicserélték, beleértve az erősáramú vezetékeket is – adta közre a város honlapja.

Korábban csak szakaszosan volt aszfalt az utcában, most már teljes egészében egységes a burkolat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az útburkolat felújítása előtt kicserélték a régi azbeszt­cement anyagú ivóvízvezetéket, ugyanis az elöregedett, régi vízvezetékek miatt sok csőtörés volt az utcákban, így a felújítás első lépéseként célszerű volt a csere. A beruházás részeként az új vezetékeket bekötötték a házakhoz is. Ezt követte az útépítés csapadékvíz-elvezetéssel és járdaépítéssel. Az önkormányzati beruházás részeként a gyenge- és erősáramú vezetékeket új oszlopokra, az utca szélére helyezték.

Az útépítés ősszel kezdődött, egyik felét karácsonyra fejezték be, ezt követően januárban folytatódott a kivitelezés, ami mostanra teljes egészében elkészült. Immár az egykoron sóderes és szakaszosan aszfaltos utat egységes burkolat borítja, térköves járda szegélyezi.

Horváth Miklós Csaba, a terület önkormányzati képviselője korábban feltett kérdésünkre elmondta, a nagy autóforgalom miatt a városrész több területén szükségessé vált az út kopórétegének cseréje. Így ha a büdzsé engedi, akkor a Krasznai, az Udvardi és a Stomfai utca felújítására is sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában