támogatás

2021.03.10. 07:30

Dégen is épül bölcsőde

Pályázati forrásból 120 millió forint támogatást kapott Dég községe a bölcsődére, s további 30 millió forint Magyar falu program-támogatást a védőnői szolgálat épületének felújítására.

Majer Tamás

A bölcsőde és a védőnői épület szomszédok lesznek

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Amint azt Braun Jánostól, az önkormányzati hivatal műszaki ügyintézőjétől megtudtuk, az esztendő végére készül el a napokban elkezdődött építkezés, illetve a felújítás. A bölcsőde minibölcsőde lesz, várhatóan 14-15 férőhelyes. A védőnői szolgálat épülete teljes felújítást kap tetőcserével, új gépészettel, burkolatokkal.

Pap Regina védőnőtől tudjuk, hogy a szolgálat már át is költözött átmeneti otthonába, a régi dégi fogorvosi rendelőbe. Itt működik majd a felújítás ideje alatt.

A bölcsőde és a védőnői épület szomszédok lesznek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon barátságos az épület, jól érezzük magunkat – fogalmazott Pap Regina; értelemszerűen az anyukákra és gyerekekre gondolva használta a többes számot. – Nagyon várjuk az új épületet, már ­rossz állapotban volt a régi, ezért már nem is nagyon dekoráltuk. Ha majd az megépül, a magunk eszközeivel is csinosítjuk, otthonossá tesszük – tette hozzá.

A védőnő lapunk kérdésére elmondta, hogy a tanácsadások most, a járványhelyzetben is működnek. Zajlanak a kötelező, életkorhoz kötött státuszvizsgálatok, továbbá a várandós kismamák gondozása. A szoptatással, illetve a hozzátáplálással, valamint a gyermekek mozgás- és beszédfejlődésével kapcsolatban is sok édesanya keresi fel. Gyakran még videókat is kap a gyerekek mozgásáról, hogy személyes találkozás nélkül is lássa a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában