közbeszerzés

2021.03.23. 07:20

Bölcsődét, de jó áron – Fejlődik Szabadhídvég és Mezőfalva

Bölcsődét érintő építési beruházásról szóló közbeszerzést írt ki Szabadhídvég, s hasonlót bírált el Mezőfalva önkormányzata.

Majer Tamás

Az épülő új hídvégi óvoda szomszédjában kap helyet a bölcsőde

Fotó: Nagy Norbert (Fejér Megyei Hírlap-archív)

Ahogy arról már beszámoltunk lapunkban, új óvodát épít a régi helyett Szabadhídvég, továbbá az óvodával lényegében egy tercián egy vadonatúj bölcsődét is létesítenek. Most írták ki a bölcsőde kivitelezéséről szóló nyílt közbeszerzési eljárást: – A minibölcsőde nyolc gyermek fogadására lesz alkalmas, egy csoportszobával és a kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel – áll a dokumentumban. Mintegy 245 négyzetméter lesz az épület alapterülete.

Egyebek mellett 383 négyzetméter zsaluzási, illetve állványozási munka és 110 négyzetméter síkalapozás várja kivitelezőjét. Ácsmunkára több mint 720 négyzetméter, falazásra, válaszfalazásra pedig több mint 430 négyzetméter felületen lesz szükség. A bölcsődébe gázfűtést szerelnek majd be az épületgépészek. Napelemes rendszert is telepítenie kell a kivitelezőnek.

Pap Lászlótól, Szabadhídvég polgármesterétől tudjuk, hogy 134 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a minibölcsőde felépítésére. Ennek forrása az egyik népszerű pályázati program. A vonatkozó, a Minibölcsőde építése Szabadhídvégen című projekt fizikai befejezésének tervezett napja december 31. Az említett új óvodaépület építése már zajlik, annak alapkőletételén elhangzott, a 860 lélekszámú faluban az elmúlt tíz év során megduplázódott az óvodáskorú gyerekek száma. Ha a tendencia folytatódik, bizonyára a bölcsőde is kihasznált lesz. A nevelőintézmény a Napsugár Óvoda tagintézményeként működik majd. A kivitelezőt kereső közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje ez év április 1-je.

Az épülő új hídvégi óvoda szomszédjában kap helyet a bölcsőde
Fotó: Nagy Norbert (Fejér Megyei Hírlap-archív)

Mezőfalva önkormányzata a településen igénybe vehető bölcsődei férőhelyek gyarapításán, illetve épületbővítésen gondolkodik.

– A fejlesztés keretében 452 négyzetméter nettó alapterületű, két csoportszobás, korszerű, akadálymentesített bölcsőde jön létre a Semmelweis utca 446/1. telken – áll a tervezett beruházás közbeszerzési eljárásának eredményét közlő hirdetményben. Már megtörtént az aktuális közbeszerzésre beérkezett ajánlatok bírálata: az eljárás nem volt eredményes, mert a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege – nettó 191 millió forint – a három ajánlat egyikének elfogadására sem volt elég. A legalacsonyabb ajánlat közel 270 millió forintról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában