Frissen Fejérből

2021.03.31. 07:05

Bankautomata épült Perkátán

A falusiak között már régóta szóbeszéd tárgya volt egy független ATM szükségessége, s ezt a mindenkori vezetés is, úgy tűnt, jó ötletnek gondolja – most elérkezett az időpont.

Korondy Tamás

Az ATM napokon belül üzemképes lehet

Fotó: önkormányzat

Ahogyan azt a Perkáta Online hírportál közölte, egy bank­automatát építettek be az orvosi rendelő kerékpártárolójába – bár egyelőre üzemen kívül van. Segítségével majd havi két alkalommal, legfeljebb 150 ezer forint összegű készpénzfelvételért a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a kártyát kibocsátó bank sem számíthat fel díjat vagy költséget.

Mint megtudtuk, havi két alkalomnál több, vagy 150 ezer forintot meghaladó készpénzfelvétel esetén a kártyát kibocsátó bank a számlacsomagtól függő díjat számíthat fel, amennyiben az ATM-ből veszünk ki készpénzt. Egy biztos, hamarosan akár a hét minden napján, 24 órán át rendelkezésre áll majd a készpénzfelvételi lehetőség.

Az ATM napokon belül üzemképes lehet
Fotó: önkormányzat

Az ATM gondolata régóta a köztudatban van, de közel sem mindenki ért vele egyet. Van, aki úgy gondolja, hogy nagyjából száz emberért a telepítőcégnek havonta több százezer forintot fizetni felesleges kiadás a falunak, hiszen a postán is lehet készpénzt felvenni, igaz, nem ingyen.

Elképzelhető, hogy veszteséges lesz az ATM fenntartása, viszont nem kérdés, hogy nagyon sokat nyer vele a falu – a lakosok úgy érezhetik, hogy egy újabb alapszolgáltatással bővül Perkáta, ezáltal komfortosabbá és vonzóbbá válik majd a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában