Újabb fejlemények

2021.03.18. 07:35

Az egyik képviselő párja lehet a befutó a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő ügyében

Mint arról már korábban is írtunk, március tizenhatodikával ismét megnyílt a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő, az intézmény újra fogad betegeket. Megkérdeztük a kisebbségi tulajdonosokat, mit gondolnak a nyitásról.

Korondy Tamás

Március végén szavazhat a taggyűlés szakrendelőről

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogyan azt már megírtuk, egyszer a kisebbségi tulajdonosok (Csősz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sárosd, Soponya, Seregélyes és Tác önkormányzata), másszor Aba nem hagyta jóvá az ügyvezető munkaszerződésének egészségügyi szolgálati jogviszonyba való módosítását március elejéig, így felelős vezető nélkül nem működhetett az egészségügyi intézmény több mint két hétig.

– Jelenleg ott tart a történet, hogy azóta Aba városa már felajánlott egy lehetséges ügyvezetőt a mostani helyére, az egyik képviselő feleségét – mesélte lapunknak Dunkl Gergely sárosdi polgármester.

Március végén szavazhat a taggyűlés szakrendelőről
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az amit mi alapvetően szerettünk volna, hogy az ügyvezető és a szakmai vezető személye ne legyen egy és ugyanaz, így előbbinek nem is lenne szüksége az új jogviszonyra – ez a javaslatunk valamilyen szinten meghallgattatott. Így nem fordulhat elő még egyszer olyan eset, hogy felelős szakmai vezető nélkül zárva tart a rendelő – szögezi le a falu vezetője.

Hozzátette, a finanszírozási javaslatukra még nem érkezett válasz. Eszerint a jegyzett tőkét 30 millió forintra emelné meg a cég, aminek tulajdoni részarányát be is fizetnék a kisebbségi tulajdonosok, s a jövőben ez lenne az a maximum összeg, amelyet lehetne hiányként pótolni.

– Ezzel kapcsolatban Aba újra kiírt egy taggyűlési szavazást, amelyről majd március végén kell döntenünk. Most mi is átbeszéljük a többi vezetővel a teendőket – zárta Dunkl Gergely.

Kapcsolódó cikkek:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vita-az-abai-szakrendelo-miatt-4535365/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-fogad-betegeket-az-abai-szakrendelo-4721209/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/abai-onkormanyzat-a-szakrendelo-mukodese-nincs-veszelyben-4734619/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ismet-varja-a-betegeit-az-abai-szakrendelo-video-4764763/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában