a gyermek- és közétkeztetés javítása

2021.03.05. 07:00

Adományok civilektől gyerekeknek, időseknek

A fehérvári, az enyingi és a sárbogárdi járás településeire civilek hoztak csütörtökön adományt gyerekeknek és időseknek, praktikusan befőzőautomatákat.

V. Varga József

Jenőben kezdődött az átadássorozat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Civil Összefogás és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016 óta szervezi a Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségei című, ételbemutatóval egybekötött közéleti kerekasztal-beszélgetéseit. A tanácskozásokon bemutatták már azt a négy évszakos receptgyűjteményt, melyet az összefogás dolgozott ki a kormány által elkezdett, a gyermek- és közétkeztetés minőségi javulását eredményező menzareformhoz kapcsolódó szakmai háttéranyagként.

Lepsényben is hangsúlyozták: fontos az egészséges életmód. Elöl Salamon Béla polgármester
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fontos, hogy a gyermek- és közétkeztetés a helyi gazdálkodók által megtermelt helyi alapanyagok minél nagyobb arányán alapuljon, ezzel is segítve az egészséges ételek fogyasztásának népszerűsítését, a vidéki gazdálkodók helyzetét – mondta el lapunknak Heizler Norbert, a Civil Összefogás országos koordinátora és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke.

A misszió – magántámogatók jóvoltából – befőzőautomaták adományozásával is kiegészült, ezt a nagy érdeklődésre való tekintettel már országosan végzik, így adva eszközt a kisközösségek fenntarthatóságának növeléséhez. Nagycsaládoknak, kisvállalkozóknak, civil szervezeteknek, szociális intézményeknek, gyermekétkeztetési konyháknak adományoztak már lekvárfőzésre és ivólékészítésre alkalmas gépeket.

Jenőben kezdődött az átadássorozat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az adományokat csütörtökön adta át Jenőben Heizler Norbert, Szőnyi Kinga és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője a helyi Hétmérföldes Óvodának és a Szélszirom Klubnak, illetve a kőszárhegyi Csemetekert Óvodának. Részt vett az átadáson Kerekes Ildikó és Borján Péter, Jenő és Kőszárhegy polgármestere.

 

A program Lepsényben folytatódott: a befőzőautomatákat a helyi Napraforgó Óvoda, illetve az enyingi és a sárbogárdi városi bölcsőde kapta. Varga Gábor, a déli térség országgyűlési képviselője és Salamon Béla, Lepsény polgármestere is – köszönetük mellett – az egészséges étkezés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában