fél év múlva az új épületbe járhatnak

2021.02.18. 07:25

Ősztől már nyithat az pákozdi óvoda

Pont kerülhet az új óvodaberuházás végére Pákozdon. A gyerekek a tervek szerint szeptemberben vehetik birtokba az épületet.

S. Töttő Rita

A pákozdi új óvoda épülete most már valóban megfelel a műszaki előírásoknak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly többször is felmerült a kérdés a 300 millió forintos támogatásból megvalósuló pákozdi óvoda kapcsán: vajon hogy állnak a munkálatok? Az épületet ugyanis az előzetes tervek szerint még 2018 végén át kellett volna adni, de erre 2019 májusában kerülhetett csak sor. Ám akkor még mindig nem költözhettek be a gyerekek.

Tavaly nyáron az új településvezetés tartott bejárást az ingatlanban, ahol felmerültek a műszaki hiányosságok és elszámolási nézeteltérések az önkormányzat és a kivitelező között. Akkor megszólalt a polgármester és a kivitelező is, ám azután újabb csend következett. Kardos Ádám, Pákozd polgármestere most elmondta: az óvodaberuházás-bővítés az elmúlt év decemberében használatbavételi engedélyt kapott, tehát – a tervek szerint – idén szeptemberben már a gyerekek birtokba is vehetik az épületet.

A pákozdi új óvoda épülete most már valóban megfelel a műszaki előírásoknak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Még vannak olyan kisebb feladatok, amelyek váratnak magukra: csapadékvíz-elvezetés és egyéb munkálatok. Amint ezeket befejeztük, szeretnénk átadni a gyerekeknek az óvodát – tette hozzá a település vezetője, ahogy azt is:

– Azt gondolom, hogy azokat a műszaki feladatokat, melyek kellettek a használatbavételi engedélyhez, közösségi összefogásnak köszönhetően meg tudtuk oldani. A szakhatóságoktól ezek után a hozzájárulásokat be tudtuk szerezni, így decemberben megkapta az épület a használatba vételi engedélyt. Jelenleg a jogerős engedélyre várunk. A belső kialakítás, a konyhai eszközök felszerelése, a csoportszobák berendezése, árnyékolástechnikai eszközök elhelyezése, esetleges klimatizálás még várat magára. Amint ez megtörténik, valóban átadhatjuk a gyerekeknek az óvodát, ahová közel százötven gyerek jár majd. és ezzel a beruházással egy helyszínen lesz majd biztosítva a felügyeletük, ellátásuk Pákozdon.

Megkerestük a kivitelezőt is, Puska József hozzátette: végszámlája még mindig nem lett kiegyenlítve, az összeg – mondja – továbbra is közjegyzőnél „pihen”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában