árvízveszéllyel, kerékpárutak

2021.02.09. 07:15

Mozgalmas hónapokra készülnek Nádasdladányban

A napokban elkezdődött a ­minibölcsőde építése, párhuzamosan az óvodai tornaszoba kialakításával.

V. Varga József

Varga Tünde (b), Nádasdy Borbála és Virág Zsolt

Fotó: FMH-archív / V. Varga József

– Mozgalmas hónapok állnak mögöttünk, és úgy gondolom, mozgalmas hónapok várnak ránk – fogalmazta meg Varga Tünde polgármester. – Manapság mindennapjaink fokmérője a türelem, a tolerancia és a megértés hármasa, hiszem, hogy közösségünk jól vette és jól veszi az akadályokat.

Az elmúlt időszakban sokat kellett küzdeniük az árvízveszéllyel. Meg kellett oldaniuk a Kaszavölgyi út felújítását, mivel a sok csapadék megrongálta az útfelületet, szinte már járhatatlanná téve. Az Orgona utcában kitisztították az árkot, leaszfaltozták az utat. A Fő utca, valamint a Rákóczi Ferenc és az Arany János utca több házának udvarán is károkat okozott a befolyt víz. A hatékony megoldásra mindegyik esetben vis maior pályázatot nyújtottak be támogatást remélve.

A szociálistűzifa-pályázat nyomán összesen 79 erdei köbméter tűzifát tudtak a rászorulóknak juttatni.

A lakosság részére kiosztották a szelektív hulladékgyűjtő edényeket, így a háztartások külön kukában tudják gyűjteni a papírt, a műanyagot.

Folytatódnak az idén a Fő úton a kerékpárút kivitelezési munkái, várhatóan a tavasszal már birtokba veheti a kerékpározó közösség. A nyár folyamán tervezik a Kastély úti kerékpárút kialakítását is, a kerékpárút a kastélypark mellett épül ki a templomtól az óvodáig. Hamarosan elkezdődik a kastélyparkban lévő ún. Kapusház felújítása, valamint a faluközpontban a 45 autó befogadására alkalmas parkoló kiépítése. Folytatják a Fő úton a járda felújítását Ősi irányába. A református temetőben pályázati támogatással járdát építenek, padokat helyeznek ki, s megoldják a világítást.

Varga Tünde (b), Nádasdy Borbála és Virág Zsolt
Fotó: FMH-archív / V. Varga József

A sportpályánál, a játszótér mellett, kültéri fitnesz­parkot alakítanak ki. Térkövezik az egészségházhoz vezető „promenád” járdát, és mellette mezítlábas sétányt, tan­ösvényt építenek. A Magyar falu program pályázati forrásából traktort, fűnyírót, utánfutót vásárolnak, melyekre nagy szükségük van közterületeik rendbetételéhez, gondozásához.

– Örömünket fejeztük ki, amikor nemrégiben a helyszínbejáráson a Nádasdy-kastély és az önkormányzat további együttműködése is szóba került. Virág Zsolt, a Nemzeti kastélyprogram és várprogram miniszteri biztosa és Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a megújult kastély, a járványhelyzet függvényében, idén nyáron, a turisztikai szezonban már fogadhat látogatókat – tette hozzá Varga Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában