cicaharc

2021.02.08. 07:25

Miért mondott le a fehérvári politikus?

Lemondott a baloldal frakcióvezetője, Székesfehérvár ellenzéke omladozik: veszekedés, árulás és ármánykodás a kulisszák mögött – írja közleményében Molnár Tamás fideszes önkormányzati képviselő.

FMH

Ráczné Földi Judit

Fotó: FMH-Archív (PT)

A héten nyilvánosságra került, hogy a baloldal frakcióvezetője lemondott tisztségéről, minden indoklás nélkül. Véleményéről a lakosságot közlemény útján tájékoztatta a székesfehérvári Fidesz frakciójának vezetője.

Eszerint az ügyet egy súlyos lebukás előzte meg: a frakcióvezető asszony titokban folyamatosan jelentett az általuk 2019-ben bejelentett, majd méltatlanul kirúgott polgármesterjelöltnek, ifjabb Balsay Istvánnak, aki ezt egy közösségi oldalas kommentben meg is osztotta a nyilvánossággal. Ez valószínűleg nem aratott osztatlan sikert a frakció többi tagjának körében, s jól mutatja, milyen feszültség és bizalmatlanság uralkodik a helyi baloldal körében. Mindezt tetézve a frakció másik tagja önkéntesen kihirdette magát a távoli országgyűlési választások jelöltjének, ami érdekes annak fényében, hogy még egy előválasztást is szeretnének tartani. Látható, ez sem aratott túl nagy sikert a helyi baloldal falai közt. Látszik, hogy nem hajtja őket más, mint az önös hatalmi érdekeik és a budapesti pártközpontok cicaharca okozta gyűlölet egymással szemben. Bár egy frakcióban ülnek, nem egyeztetnek, megkerülik egymást, és ha lehet, még el is árulják a másikat – írja Molnár, majd felveti: képesek lennének az említett politikusok egy város vagy az ország vezetésére?

Molnár kijelentette: Mi, a Fidesz frakciójában, továbbra is egy nyugodt és fejlődéspárti gondolkodásban bízunk, amely csapatnak része mind az a 100 ezer székesfehérvári, akinek a városa az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában