új környezet

2021.02.28. 16:00

Megújult a Budai úti tagkönyvtár belső tere

Egy pályázatnak köszönhetően megújult a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. Nyitás után egészen új környezetbe érkezhetnek az olvasók.

Héjj Vivien

Önkormányzati fenntartású intézményekben, így könyvtárban is van lehetőség nyári munkát vállalni

Fotó: Shutterstock

Két éve a tagkönyvtárban már lecserélték az utcafront felőli nyílászárókat és panelházi elemeket, valamint szalagfüggönyöket is felszereltek. Tavaly közel hárommillió forint támogatást kapott az intézmény a berendezések fejlesztéséhez, új közösségi tér kialakításához. – A festési munkákat követően alakították ki azt a klubhelyiséget, ahol lehetőség lesz külön foglalkozások, szakkörök megtartására. A vírushelyzet lejárta után megkezdhetjük az érdemi tevékenységeket. A tervek között szerepel az idegen nyelvi klub és a számítógépes tanfolyam is. A klubszoba a többi tértől elkülönülten működik, így a könyvtár nyitvatartási idejében is fogadhat csoportokat – tájékoztatta lapunkat Buriánné Tarró Edit igazgató. A könyvtár kölcsönzőtermében lecserélték a polcokat, a fűtőtestekre új takarólécek kerültek. A bútorok meglévő szabványok alapján készültek, arculatuk illeszkedik a könyvtár színvilágához. Az olvasóteremben az új székekkel lehetőség lesz nagyobb létszámú rendezvényeket tartani, ráadásul az új olvasótermi pult mozgatható, így a teret könnyebben lehet a műsorokhoz alakítani. A fejlesztéssel tovább folytatódhatott a könyvtár korszerűsítése.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában