depónia

2021.02.05. 18:00

Matrica nélkül nem ürítik ki a kukákat

Február elején a Depónia Nonprofit Kft. munkatársai megkezdték a kihelyezett hulladékgyűjtő edényeken az idei évre érvényes matricák ellenőrzését. Innentől csak azokat a kukákat ürítik, amelyeken ez rendben van.

Borsányi Bea

Az állandó lakosok részére tavaly év végén a hulladéknaptárral, egy tájékoztatóval és a zöldhulladék matricákkal együtt a Depónia feliratú, a nyilvántartás szerint alkalmazott edény űrméretének és darabszámának megfelelő edényazonosító matricákat is kiküldte a társaság. Ezt a kommunális hulladékgyűjtő oldalára kell szokás szerint felragasztani.

– Az azonosító matrica igazolja a közszolgáltatás tárgyévi igénybevételének jogosultságát. Az az ingatlantulajdonos, aki nem kapott matricát, nem szerepel a nyilvántartásunkban. Ahogy a tájékoztatóban is jeleztük, akiknek nincs felragasztva a kommunális edényére az edényazonosító matricája, azoknak a hulladékgyűjtő edényét február 1-től nem ürítjük – hívta fel a figyelmet Polónyi Dóra, a Depónia PR-vezetője, aki hozzátette, gyakori tapasztalat, hogy az edényazonosítót a postaládára, vagy kétkukás gyűjtés esetén a szelektív hulladékgyűjtő edényre ragasztják fel. Ezért hangsúlyozta: a matricát a kommunális kukára kell felragasztani! Jó tanácsként pedig azt javasolta, hogy a matrica leesésének elkerülése érdekében azt a kuka egy előre megtisztított felületére és lehetőség szerint ne a leghidegebb időben ragasszák fel!

Azokra a kukákra, amelyeken a társaság munkatársai nem találják meg az érvényes éves matricát, figyelmeztető matricát ragasztanak.

Ha valaki nem találja a matricáját, vagy megvan, de rossz rajta a megjelölt edényméret, azt az [email protected] e-mail-címen jelezheti. A levélben tüntessék fel a szerződésén található ügyfélkódjukat, nevüket és szállítási címüket is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában