alkalmatlan

2021.02.03. 14:00

Lezáratott perkátai játszótér

Oláh István ügyvezető alpolgármester azonnali hatállyal lezáratta a kastélykerti játszóteret, mivel azt balesetveszélyesnek minősítették.

Korondy Tamás

A lezáratott játszótér elé kirakott, használatot tiltó jelzés

Fotó: MBN

Az ex-polgármester, Somogyi Balázs novemberben úgy fogalmazott: „az önkormányzat körülbelül 7,1 millió forintos támogatást nyert el a fejlesztésre, amelyhez az önrészt az általam több alkalommal tett gyűjtési akcióval a Perkátáért Közalapítvány, a perkátai vállalkozók adománya által közel 1,8 millió forintos támogatása biztosított.”

Mint megtudtuk, a kastélykerti játszótér pályázatához kapcsolódóan egy független minőség-ellenőrző cég szakemberei ellenőrizték az eszközök biztonságos használatát, ám a vizsgálat során megállapították, hogy a kivitelező az eszközök kialakítása, felszerelése során nem volt tekintettel a hatályos rendeletre, illetve szabványokra, ezért azok használata balesetveszélyes.

A lezáratott játszótér elé kirakott, használatot tiltó jelzés
Fotó: MBN

Orvosolva ezt, Oláh István ügyvezető alpolgármester a gyerekek biztonsága érdekében a játszóteret a hibák megszüntetéséig használatra alkalmatlannak nyilvánította és lezárta, tudtuk meg a Perkáta Online szakportáltól.

Az ügyben felkerestük Somogyi Balázst is, aki készségesen elmondta lapunknak, hogy ugyan a projekt papírmunkáit polgármesterként még levezényelte, ám a kivitelezéskor, és annak elfogadásakor már nem töltött be tisztségét a falu élén, annak átvételi elismervényén Oláh István aláírása szerepel, hiába próbálják meg őt hibásnak beállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában