Többmilliós támogatás

2021.02.05. 14:30

Külterületi gépekkel gazdagodott Vereb

Közterületek karbantartására alkalmas gépek megvásárlására nyert pályázatot Vereb, a Magyar falu program keretein belül. A támogatás összege több mint 9,5 millió forint volt, melynek segítségével fontos eszközökkel lett gazdagabb a település.

Baráth Eszter

Kurcz Mária polgármester elmondta, hogy az új gépek Vereb utcái mellett Kápolnásnyéken és Baracskán is dolgoznak majd

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön Tessely Zoltán területi országgyűlési képviselő adta át a nagy értékű gépeket Vereb polgármesterének, Kurcz Máriának.

A polgármester asszony elmondta, hogy az elmúlt időszakban a közterületek karbantartása egyre nagyobb és nehezebb feladatnak bizonyult, hiszen mindössze három ember dolgozott azon, hogy a nagy alapterületű település szépüljön. Ez volt a legfőbb oka annak, hogy a falunak gépekre volt szüksége ahhoz, hogy a munka gyorsan, de megfelelő minőségben tudjon haladni. Kurcz Mária kiemelte, ehhez jó lehetőséget biztosított a Magyar falu program, melynek keretein belül sikeresen pályáztak, és szakmai segítséggel összeállíthatták a több mint 9,5 millió forint támogatással megvásárolt, 8 új eszközből álló gépparkot.

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Magyar falu programnak köszönhetően csütörtökön három megyei településen adhattak át különböző megvalósult fejlesztéseket, beszerzett eszközöket. Az eszközök közül Tessely kiemelte a legfontosabb gépet, ami többfunkciós kis traktor, kategóriájának csúcstípusa, mely nagy segítségül szolgál majd a meredek domboldalakon is. Elmondta, hogy Vereb költségvetésének működési része körülbelül 50 millió forint, ebből kellett volna kigazdálkodni az eszközök árát, de a Magyar falu program közvetlen nemzeti forrásból segítséget nyújtott Vereb számára is. A képviselő kiemelte, a program idén is elérhető lesz az 5 ezer főnél kevesebb lakosú települések számára, ugyanazokkal a pályázati ablakokkal, melyekkel az elmúlt két évben.

Az új gépek azonban nemcsak Vereb utcáin dolgoznak majd. A település ugyanis Kápolnásnyékkel és Baracskával közösen pályázott, így ezen helységek közterületi karbantartásában is nagy szerepet kap majd az a nyolc eszköz, amelyeket csütörtökön adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában