Évforduló

2021.02.11. 07:15

Két éve a fiatalokért létezik a Titkok Háza

Fennállásának második évfordulóját ünnepli a Titkok Háza Tudományos Élményközpont. Az intézmény mögött tartalmas, kihívásokban gazdag időszak áll.

Héjj Vivien

A műszaki pályák felé tereli a fiatalokat a Titkok Háza – ez nagyon fontos az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Györök György szerint

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egykori technika házában – mai nevén Fehérvári Civil Központ – működik két éve a Titkok Háza, melynek fő célkitűzése, hogy élménypedagógiai, gyakorlatias módszerekkel, tehetségkutatással felkeltse a diákok érdeklődését az egyes tudományterületek iránt.

A fennállást ünneplő eseményen Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja elmondta, igyekeznek olyan impulzusokat adni a fiataloknak, melyek a műszaki, mérnöki pályák és a természettudományok irányába terelik őket.

– Mindenképpen azt remélem, hogy néhány év múlva az itt tanuló fiatalokat üdvözölhetjük az egyetem padjaiban – fogalmazott a dékán.

A műszaki pályák felé tereli a fiatalokat a Titkok Háza – ez nagyon fontos az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, Györök György szerint
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, a Titkok Házán keresztül megszólított fiatalok nagyobb arányban maradhatnak Fehérváron, tanulhatnak tovább helyben. Hozzátette, jó pályaorientációval, pályaválasztással boldog, kiegyensúlyozott felnőtteket formálhatnak a fiatalokból.

Az elmúlt két év tevékenységét és a jövőbeni terveket Borján Péter igazgató és Zugor Zsuzsanna, az Alba Regia Helyi Közösség helyi akciócsoportjának elnöke összegezte. Idén tavasszal komolyabb fejlesztések indulnak: átalakítják a földszinti közösségi területet, a recepciós pultot, kialakítanak egy dedikált e-sport-edzőtermet, illetve terveznek az épületbe egy kis kávézót, valamint egy akadálymentes közlekedést biztosító rámpát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában