Aszfalt került rájuk

2021.02.10. 11:00

Három utca is megújult Balinkán

Két különböző pályázati forrásból megvalósult beruházást nézett meg közösen kedden déle­lőtt Wéninger László polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Palocsai Jenő

Wéninger László polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő bejárták a felújított utcákat, majd megbeszélést folytattak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik pályázatot, melynek keretében másfél utcának, vagyis a Petőfi utca sportpálya melletti szakaszának és a Gyöngy­virág utca Ady utca utáni szakaszának az útburkolat-felújítása valósult meg, a belügyminisztérium írta ki.

Még 2020 elején jelent meg a Magyar falu programban egy pályázat, amit kifejezetten önkormányzati tulajdonú utak felújítására írtak ki. Balinka erre is sikerrel pályázott, így történhetett meg, hogy a Gyöngyvirág utca másik felére és az ebből az utcából nyíló Ady utca útburkolatának felújítására, 20 millió forintot költhetett a település. Itt önrészt nem kellett fizetni, de a Gyöngyvirág utca végén meg kellett oldani egy vízelvezetési problémát, ami több mint 1 millió forintba került az önkormányzatnak. Mindkét pályázat esetében az Útéppark volt a kivitelező. Időben elkészültek, ezért le lehetett zárni a projekteket.

Wéninger és Törő találkozójának célja azonban nemcsak a pályázat ellenőrzése, illetve lezárása volt, hanem az is, hogy átbeszéljék a közvetlenül előttük álló feladatokat, valamint a távlati terveket.

Elsőként a már folyamatban lévő, belügyminisztérium által kiírt pályázathoz kellenek árajánlatok, mert az elnyert közel 20 millió forintból és az önkormányzat által hozzátett 3,5 millió forint önrészből szeretnék mielőbb megvalósítani a Gajavölgy utca útburkolat-felújításának első ütemét, mely a főút és Erdősor utca közé ékelődik.

Wéninger László polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő bejárták a felújított utcákat, majd megbeszélést folytattak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A távlati tervek között szerepel, hogy megújuljon a Mecsér településrészi Művelődési Ház tetőhéjazata, vizesblokkja és kerítése. Ezt követi majd a későbbiekben a Balinkai Művelődési Ház tatarozása.

Továbbá szeretnék felújítani a balinkai „hosszú járdát” (1100 m) és a mecséri leghosszabb, 400 méteres gyalogjáróját. Az előkészületek zajlanak, a megosztási és változási vázrajzok már elkészültek. Ide sorolható még a mecséri Dorschner utca vízelvezető árokrendszere, aminek teteje a lefedést követően egy 550 méteres járda is lesz egyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában