A nagyok írhatnak, a kicsik rajzolhatnak

2021.02.22. 07:15

Gyermeki alkotásokat vár a VMK

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?”

Héjj Vivien

Az óvodások és az általános iskolások is megmutathatják magukat Illusztráció: FMH-archív (Pesti Tamás)

Fotó: fmh_foto

A fenti kérdésekre mesés körülmények között keresi a választ a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Most minden kisgyermek elengedheti a fantáziáját, és papírra vetheti a kérdésekkel kapcsolatos gondolatait. A VMK gyermekkönyvtára meseíró pályázatot hirdet 1-8. osztályos, gyerekek számára. A terjedelem minimum egy, maximum öt kézzel vagy géppel írt A/4-es oldal lehet. A meséket elektronikus formátumban várják a gyerek@vmk. hu e-mail-címre március 31-ig. Beküldéskor fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát és iskolai osztályát, valamint a szülők elérhetőségét. A nyertesek könyvjutalomban részesülnek, a legjobb alkotások megjelennek a könyvtár honlapján is. A kisebbekre is gondolt a VMK, az óvodások számára Mese-kép címmel hirdetett rajzpályázatot.

Az óvodások és az általános iskolások is megmutathatják magukat Illusztráció: FMH-archív (Pesti Tamás)

A gyermekek kedvenc mesekönyvükhöz készíthetnek illusztrációt A/4- es lapra, szabadon választott technikával. Az alkotásokat és a választott mesekönyv borítójának fényképét elektronikus formában várják a gyerek@vmk. hu címre, a gyermek nevének és életkorának, valamint a szülő elérhetőségének feltüntetésével. A beküldési határidő március 31. A nyertesek könyvjutalomban részesülnek, valamint online szavazás alapján kiválasztanak egy közönségdíjas alkotást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában