fejlesztés és építés

2021.02.03. 07:10

Bölcsőde épül, és a járdák is megújulnak Maroshegyen

A tervek között számos fejlesztés szerepel. Maroshegy játszótereinek jövőjéről a lakosság véleményét is kérdezik.

Héjj Vivien

A játszótér jövőjéről a maroshegyiek dönthetnek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A helyszíni bejárások sora Maroshegyen folytatódott. A városrész előtt számos fontos, nagy volumenű beruházás áll, ezek kivitelezése a költségvetés lehetőségeitől is függ. Az egyik legnagyobb projekt a bölcsőde felépítése, emellett parkolóbővítés, útfelújítás és játszótérfejlesztés is tervben van.

– Megnéztük azt a területet, ami az Úrhidai út–Harmatosvölgy másik oldalán található, ahol a bölcsődét fogjuk elhelyezni. Ennek tervezése zajlik, az engedélyek megvannak, most már a kiviteli tervek készülnek. Várhatóan nyáron a kivitelezésre irányuló közbeszerzés is megkezdődik, az építkezés jövőre indulhat – fogalmazott közösségi oldalán közzétett írásában Cser-Palkovics András polgármester.

Megkerestük Brájer Évát, a városrész önkormányzati képviselőjét, aki örömmel számolt be a Maroshegyet érintő fejlesztésekről, többek között a bölcsőde építéséről is.

– A helyszínen megnéztük az épület terveit. Egyrészt örömteli, hogy a városrészbe egy bölcsőde érkezik, lévén, hogy az elmúlt évek fejlesztése okán újabb és újabb lakóterületek nőnek ki Maroshegy földjeiből. Nyilván ahol építkezés folyik, és ahová fiatal családok költöznek, ott bölcsődei férőhelyre is szükség van – kezdte Brájer Éva. – Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép, izgalmas, játékos épület jön majd itt létre. Játékossága abban áll, hogy három darab, különböző méretű, napsárgára álmodott, gömbformájú épület is létrejön. Ezek nemcsak díszként szolgálnak majd, hanem funkcióval is bírnak.

A játszótér jövőjéről a maroshegyiek dönthetnek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bölcsőde nagy előnye lesz még az is, hogy nem kapcsolódik majd közvetlenül az Úrhidai úthoz: az út és a bölcsőde között egy növényzettel beültetett védősáv lesz.

A Harmatosvölgy területe jelenleg magántulajdonban van, ám várhatóan itt is elkészül a végleges útburkolat, és a közvilágítás is teljes lesz a polgármesteri hivatal szakembereivel egyeztetett tervek alapján.

– Idén befejeződik a Rádió lakótelep belső járdáinak felújítása. Ennek első szakasza már elkészült, a játszótér mellett egy nagyon szép térkövezett járda lett, most pedig egy másik, befejező szakasz következik, egy nagyon rossz állapotban lévő járda kap ugyanilyen szép térkő burkolatot. Emellett elkezdjük a lakótelep épületei előtt lévő aszfaltos járdák felújítását is – tette hozzá a képviselő. Az utcafelújítások tekintetében az Aradi utca következik, itt jelenleg a felszíni csapadékvíz elvezetése sem megoldott. Ezt követheti majd a költségvetési lehetőségek függvényében a Nagybányai utca. A felújítások megtervezése az idei évben megtörténhet. Tervezés szintjén a Vásárhelyi lakótelep is sorra kerül, itt a zúzott köves parkolók rendbetételére mutatkozott igény a megnövekedett gépjárműszám miatt.

Mint megtudtuk, Maroshegyen bizony nagy igény mutatkozik a korszerű játszóterek iránt is.

– Jelenleg négy helyszínen van játszóterünk. El kell döntenünk, hogy ezeket a játszótereket szeretnénk fejleszteni, vagy egy nagyobb, központi játszóteret szeretnénk ebben a körzetben. Ez egy eldöntendő kérdés, amiről a maroshegyiek véleményét is szeretném kikérni. Egy központi játszótér nemcsak a különböző korosztályoknak adhatna kikapcsolódási lehetőséget, de szabadidősport végzésére is alkalmas lenne. Azt gondolom, hogy egy ilyen nagy lakosságszámú városrészben erre is szükség van – fogalmazott Brájer Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában