Elérhető szakok Fejérben

2021.02.15. 11:30

Felsőoktatás: éjfélig még lehet jelentkezni

Vajon idén melyik szak vezeti majd a népszerűségi listát? Most is a gazdász és az informatikus szak lesz a befutó, vagy idén a társadalomtudományoké a főszerep?

Héjj Vivien

Fejérben komoly képzési választék várja a fiatalokat

Fotó: Shutterstock

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekre, valamint az alap- és mesterképzésekre. A megyében négy egyetem nyújt továbbtanulási lehetőséget. Megnéztük, milyen szakokat kínálnak az egyes intézmények, és annak is utánajártunk, melyek voltak az elmúlt évek legnépszerűbb képzései.

Dunaújvárosi Egyetem

Aki szeretne egy kicsit eltávolodni a megyeszékhelytől, de nem szívesen menne a megyehatáron túlra, annak a Dunaújvárosi Egyetem a tökéletes választás. A műszaki területek iránt érdeklődők az alapképzési palettából az anyagmérnöki, a gépészmérnöki és a műszaki menedzser szakok közül válogathatnak, míg felsőoktatási szakképzésként a műszaki képzés áll rendelkezésre. A leendő informatikusok a gazdaságinformatika és a mérnökinformatika területein folytathatják tanulmányaikat alapképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben. Ezeken kívül gazdaságtudományi, társadalomtudományi és pedagógiai képzések is indulnak: gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció- és médiatudomány, valamint szakoktatói és osztatlan tanári képzésre várják a hallgatókat nappali és levelező munkarendben egyaránt.

Mint azt megtudtuk, az elmúlt években a Dunaújvárosi Egyetem vonatkozásában a mérnökinformatikus, a műszaki – gépészeti specializáció –, és a gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés volt legnépszerűbb a hallgatók körében.

Corvinus

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a gazdasági szakok rejtelmeiben mélyülhetnek el a leendő hallgatók: gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint turizmus-vendéglátás alapképzési szakokra várják a jelentkezőket. Mesterképzéseket is találunk helyben: a sportközgazdász és a regionális és környezeti gazdaságtan szakok közül választhatnak azok, akik megfelelő szakmai előképzettséggel rendelkeznek.

– Az intézmény képzései között a legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment alapszak. Fontos kiemelni, hogy minden nappali munkarendben induló alapképzésünk elérhető duális képzési formában is. Sőt, a turizmus-vendéglátás szak 2021 szeptemberében a Corvinus keretein belül csak a székesfehérvári campuson indul. Évről évre rendkívül népszerű a sportközgazdász mesterképzésünk is, amely nappali duális képzési formában országosan is csak Székesfehérváron érhető el – tudtuk meg Suplicz Zsolttól, az egyetem kommunikációs szakértőjétől.

Fejérben komoly képzési választék várja a fiatalokat
Fotó: Shutterstock

Kodolányi

A Kodolányi János Egyetem különlegességét egyértelműen az előadó-művészeti szakok adják, melyek kizárólag a fehérvári képzési helyen érhetők el. Ezen kívül akik helyben szeretnének tanulni, azok az emberi erőforrások, a gazdálkodási és menedzsment, a közösségszervezés, a szociális munka és a turizmus-vendéglátás alapszakok közül válogathatnak, melyekre nappali, levelező és távoktatás munkarendben lehet jelentkezni.

Szabó Péter, az egyetem rektora lapunk kérdésére elmondta, a Corvinus és a Kodolányi képzéseit tekintve nagyon jó munkamegosztás alakult ki a két intézmény között. A gyakorlatorientált gazdászképzés jól megfér a Corvinus elméletorientált képzése mellett. Népszerűek a gazdálkodási és menedzsment, és a zeneművészeti képzések, valamint a szociális munka szak is. Emellett nagy érdeklődés övezi a szakirányú továbbképzéseket is.

Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a földmérő és földrendező mérnök, a gépészmérnök, a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser és a villamosmérnöki szak iránt érdeklődők találhatják meg számításukat. Jelen szakok közül a tavalyi évben a mérnökinformatikus-képzés bizonyult a legnépszerűbbnek. Még nem késő jelentkezni, ma éjfélig mindenki előtt ott a lehetőség, hogy szeptembertől újra iskolapadba üljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában