emlékezet

2021.02.18. 07:40

Fejér évfordulós emlékei február 18-án

Korondy Tamás

Címkézik a palackokat

Pontosan 50 évvel ezelőtt írtuk meg a Fejér Megyei Hírlap 3. oldalának hasábjain, ahogyan Szabadegyházai Szeszipari Vállalat palackozó üzemének lányai, asszonyai címkézik a Club 99 márkajelzésű whiskyvel megtöltött palackokat.

Bővülő utazási program

1981. február 18-án írtunk arról, hogy a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) dunaújvárosi bizottsága és az Express Fejér megyei irodája együttműködési szerződést kötött, melynek az volt az előzménye, hogy a múlt évben jelentősen emelkedett az ifjúsági turizmusban résztvevők száma Dunaújvárosban. A sajátos szerződés célja az volt, hogy a kapcsolatokat továbbfejlesztve a közös feladatokat még sikeresebben oldják meg egymás segítségével.

Új elnök a szövetségben

Napra pontosan 10 éve adtuk hírül, hogy tisztújító közgyűlést tartott a Megyei Múzeumok Igazgatóságának Szövetsége (MMISZ) Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban. A Hírlap akkori kiadványa szerint nem csak elnököt, de komplett elnökséget, titkárt, és felügyelőbizottságot is választottak. E szerint a szövetség új elnöke – 19-ből 16 szavazattal – Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője lett. Az MMISZ titkárává ismét Demeter Zsófiát, a Szent István Király Múzeum igazgatóját választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában