hamarosan fellélegezhetnek

2021.02.22. 07:05

A vírushelyzet tovább akadályozza az éjszakai horgászatot

Március elsején nulla órától ismét megszakítás nélkül szabad horgászni a Velencei-tavon.

Tihanyi Tamás

Pető Pál, Márkus János horgászok keszegeket fognának F.: Archív (TT)

- Az elmúlt hetekben eső, hó, fagy és szél is nehezítette a kis létszámban próbálkozó horgászok dolgát, a zsákmány is szinte csak keszegekből állt – mondta Bozai Zsolt, a Mohosz velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. – A felmelegedés talán kimozdítja majd hamarosan a pontyokat is, és eséllyel lehet újra horgászni legnépszerűbb és legkedveltebb halfajunkra. Márciusban nemcsak a pontyokra, hanem néhány horgászrendi változásra is érdemes lesz figyelmet fordítani.

Pető Pál, Márkus János horgászok keszegeket fognának F.: Archív (TT)

Az egyik ilyen az éjszakai korlátozás megszűnése, azaz március elsején nulla órától ismét megszakítás nélkül szabad horgászni a Velencei-tavon. Ezt jelenleg a vírushelyzet miatt meghozott kijárási korlátozások felülírják, így annak megváltoztatásáig továbbra is csak reggel 5 és este 8 óra közötti időben van lehetőség a horgászatra. A másik fontos változás, hogy március elsején a süllő, balin, kősüllő és sügér ívás miatt elrendelt fogási tilalma is megkezdődik, így a ragadozó hal kedvelőinek a harcsa fogása nyújthat lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában