Kultúrát és értéket közvetít

2021.02.15. 08:00

A Sikeratív Életmód Egyesület első projektjével az anyaotthont segítette

Még csak két hónapja működik hivatalos keretek között a Sikeratív Életmód Egyesület, azonban már most tartalmas időszak áll mögöttük. Túl vannak egy eredményes adománygyűjtésen és pályaorientációs tanácsadáson.

Héjj Vivien

Az első sikeres gyűjtés újabb motivációt adott Vidó Juditnak, aki most egy receptversenyen töri a fejét, melyen hagyományos mezőföldi ételek kerülnének terítékre

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Mindig tevékenykedtem annak érdekében, hogy másoknak, és nekem is jó legyen, de ehhez az isteni támogatást azóta kaptam meg, amióta mindezt egyesületi formában teszem. Erre édesapámnak volt egy nagyon jó észrevétele: amíg vállalkozó vagy, addig azt látják, hogy pénzt akarsz, onnantól kezdve, hogy nonprofi t vagy, megjelenik a szív, és arra most az embereknek szükségük van. Az ötlet tehát nem új, a tapasztalatok már hosszú távúak. A tenni vágyás és a közösségépítés mindig is bennem volt, de most találtam meg a formáját, hogy hogyan tud ez jól működni – mesélt az egyesület létrejöttéről Vidó Judit elnök. – Most érkeztem el arra a pontra, hogy már nem egyedül szeretném csinálni a dolgaimat, hanem közösen, másokkal együttműködve. Az összes tanulmányom arra irányult, hogy harmóniában tudjam élni az életemet. Mindig azt tanultam, amire úgy éreztem, hogy szükségem van ahhoz, hogy kerek legyen a világom. Most az egyesületen keresztül szeretném mindezt kifelé sugározni, mert ha a környezetem világa is harmonikus, az nekem még jobb. Én önző módon vágyom arra, hogy körülöttem is rendben legyenek a dolgok, mert az nekem még jobb, amikor mosolygós emberekkel találkozom. Mondhatjuk azt, ez egy önző tevékenység – mesélte nevetve Vidó Judit. Természetesen mindez az önzőség legnemesebb értelmében történik.

Az első sikeres gyűjtés újabb motivációt adott Vidó Juditnak, aki most egy receptversenyen töri a fejét, melyen hagyományos mezőföldi ételek kerülnének terítékre
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Még csak két hónapja végez aktív munkát a Sikeratív Életmód Egyesület, azonban tartalmas időszak áll a szervezők, résztvevők mögött. Az első komolyabb projekten is túl van már a csapat, karácsony előtt szimbolikus ötlettől vezérelve a székesfehérvári anyaotthon számára szerveztek gyűjtést, amely január végén nagy sikerrel zárult. Amint arról portálunk is beszámolt, közel félmillió forint értékben gyűjtöttek olyan ruhákat, eszközöket, melyek jelentősen megkönnyítik a nehéz helyzetben lévő édesanyák és gyermekeik mindennapjait. A lelkesedés az első siker után sem hagyott alább, sőt.

– Most ért véget a „Hogyan tovább a suli után?” programunk. Egészen jól sikerült, bízunk benne, hogy jövőre még több jelentkező lesz, de így sem panaszkodhatunk. Ki kell építenünk a bizalmat az emberekben, megmutatni, hogy a pályaválasztás az élet egyik kulcskérdése, hiszen minél hamarabb találunk rá arra, amiben a személyiségünk erős, annál hamarabb tudunk az adott területen belül úgy működni, hogy aztán más területekkel is harmóniába kerüljünk.

A videómegosztó portálon egy szerelmi történeteket bemutató sorozatot indított az egyesület. Mindig más és más interjúalanyok szerepelnek benne, névtelenül, arc nélkül. Itt nem a kibeszélés a lényeg, hanem hogy olyan üzeneteket kapjon a közönség, amelyből lehet okulni, fel lehet ismerni saját magunkat, esetleg átgondolásra késztet a saját szerelmi történeteink tükrében.

A szervezet legfőbb célja a szűkebb és tágabb környezetben élők életminőségének javulása a lehető legtöbb területen. Ebbe beletartozik az is, hogy más közösségek megalakulását, működését is támogatja a szervezet. Az egyesület életében rendkívül fontos a kultúra- és értékközvetítés.

– Szeretnénk egy olyan receptversenyt csinálni, amelyben a mezőföldi hagyományos ételek kerülnek középpontba, mégpedig úgy, hogy a költséghatékonyság, a hazai termékek használata és az egészségre gyakorolt hatás mind szempont legyen. Az alkotásokat el kell készíteni, ki kell találni, hogyan lehet szépen lefotózni azokat, majd az elkészült műveket ajánlani kell másoknak. Szerintem az egy nagyon jó kapcsolódási pont, amikor én felismerem a szomszédasszonyom receptjét, azt megcsinálom, majd felhívom és elmondom neki, hogy ez mennyire jó. Így is lehet közösséget építeni, az online téren keresztüli aktivitással és kommunikációval – beszélt a közeljövő terveiről Vidó Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában