Koronavírus Fejérben

2021.01.23. 07:30

Szabó Tünde: Nagy szükség van a sportközgazdászokra

A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban címmel tartottak kétnapos online konferenciát. Természetesen nem kerülhették ki a járvány okozta nehézségeket sem.

Palocsai Jenő

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán zajlik sportközgazdászképzés Fotó: Archív (Simon Erika)

A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontja idén is folytatja haladó hagyományként megteremtett rendezvényét. Az V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (V. SKEOF) konferencia január 21–22-én zajlott. Az esemény többek között az Emmi sportért felelős államtitkárság támogatásával valósult meg, így a második napon Szabó Tünde államtitkár köszöntőjével indult a tanácskozás. A szakember elmondta, közel 150, a magyar kormány által támogatott sport- vagy azzal kapcsolatos rendezvény van egy évben, és ennek körülbelül a kétharmadát törölni vagy halasztani kellett. Ugyanakkor éppen a sport kiemelt szerepe miatt fontos, hogy az elszenvedett károkért minél hamarabb tudjuk orvosolni a bajokat.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán zajlik sportközgazdászképzés
Fotó: Archív (Simon Erika)

A szakállamtitkár hangsúlyozta, az efféle újratervezés időszakában minden eddiginél nagyobb szükségünk van a szakemberekre, közöttük a sportközgazdászokra, akik értik a sport világát, látják a trendeket, amik rövid és hosszabb távon meghatározzák a különböző sportágak jelenét és jövőjét, akár az egyén, akár egy klub vagy egy sportszövetség jövőjét nézzük.

Köszöntötte a fórum digitálisan megjelent résztvevőit Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is, aki elmondta, hogy az infrastruktúra mindenhol a rendelkezésre áll, ám ezeket most sokan nem tudják igénybe venni, de bízik abban, hogy néhány hét vagy rövid hónap után visszatérhet minden a régi kerékvágásba. Ugyanakkor megemlítette azt is, hogy a járvány miatt kialakult helyzet a bevételki­esések tekintetében kihat a város minden szegmensére, így a sportra is. Hangsúlyozta:

– Nagy eredmény, hogy ehhez a konferenciához Székesfehérvár is kötődik, és ennek hát­terét az a képzés adja, ami ebben a városban indulhatott el, egyedülállóként az országban. Ez garancia lehet arra, hogy a mostanihoz hasonló helyzetben megfelelően felkészült szakemberek tudnak válaszolni a kihívásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában