félmilliárdos támogatásból

2021.01.15. 15:46

Újabb orvosi rendelő újul meg Fehérváron

Nagyszabású felújítás előtt áll a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő egy több mint félmilliárd forintos uniós támogatásnak köszönhetően. A munkálatok ideje alatt a betegeket máshol fogadják.

S. Töttő Rita

20210115 Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca, orvosi rendelő, felújítás, tervek, sajtáj, Cserpa, Mészáros Attila, Östör Annamária. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy 538 millió forint értékű, teljes mértékben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében történhet meg a közeljövőben a Szekfű Gyula utca 9. szám alatti orvosi rendelő épületének felújítása – jelentette be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere pénteken délután azon a sajtótájékoztatón, ahol a részletek ismertetésére is sor került. Amint kiköltöznek a háziorvosi és fogorvosi rendelések az épületből, kezdődhetnek is a munkálatok: kicserélik a nyílászárókat, megtörténik a homlokzat hőszigetelése, felújítják az elektromos hálózatot, a fűtésrendszert, valamint a tetőt. A felújítás során akadálymentes vizesblokk és lift kerül az épületbe. A beruházás részeként továbbá új orvosi eszközökkel, bútorokkal és informatikai eszközökkel gazdagodik a rendelő. A munkálatok gyorsan haladnak majd, a tervek szerint ugyanis 2022. április 30-ig szeretnék visszaadni a betegeknek. A megújulást követően azonban változások is várhatók – mondták el a részleteket a sajtótájékoztató résztvevői: Cser-Palkovics András, Mészáros Attila alpolgármester, Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, valamint Szabó-Marián Gábor háziorvos.

A tájékoztatás szerint a felújítás idejére, február 1-jétől a rendelések átmenetileg a Mészöly Géza utcai rendelőben lesznek, az orvosokat a megszokott rendelési időkben és telefonszámokon lehet majd elérni. A megújulást követően azonban nem csak a megszokott rendelések költöznek vissza: hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátást helyeznek el az épületben, ugyanis a fogorvosok a Kégl György utca 3. szám alatti épületből is ide költöznek majd át. A város tájékoztatása szerint a költözések miatt január végén tapasztalhatnak változást a betegek a rendelésben.

Cser-Palkovics András polgármester, Szabó-Marián Gábor háziorvos és Mészáros Attila alpolgármester jelentette be a jó hírt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az alábbi változásokra lehet számítani:

Január 29-én délelőtt a háziorvosoknál az alábbi változások lesznek:

  • Dr. Incze Juditot (Szekfű Gyula utcai rendelő) Dr. Tüttő Csilla helyettesíti a Fiskális utcai rendelőben.
  • Dr. Hanti Péter és Dr. Kovács Tibor (Szekfű Gyula utcai rendelő) betegeit sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Farkas Zoltán és Dr. Kovács Gábor háziorvosok várják.
  • Január 29-én délután pedig így változik a rendelés a háziorvosoknál:

  • 13 órától 15.30-ig Dr. Hegyi Klárát, Dr. Szabó-Marián Gábort és Dr. Balázs Sándort (Szekfű Gyula utcai rendelő) sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Horváth Márta és Dr. Kertész Éva háziorvosok helyettesítik.
  • Január 25-e és január 29-e között a fogorvosi rendelések tekintetében az alábbi változások várhatóak:

  • Ez idő alatt a Szekfű Gyulai utcai fogorvosok nem tudnak rendelni, mivel a fogászati gép költöztetése több időt vesz igénybe.
  • Dr. Bruzsa Juditot január 25-től 28-ig Dr. Harza Enikő, 29-én pedig Dr. Tordai Gábor fogorvosok helyettesítik. Bomhér Zsuzsát január 25-től 29-ig Dr. Tordai Gábor helyettesíti.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában