gyakorló szakembereknek szól

2021.01.28. 15:30

Új közös képzést indít a két fehérvári egyetem

Február 15-ig lehet jelentkezni arra a képzésre, melyet a Corvinus és az Óbudai Egyetem közösen hozott létre, meghallva a jelen piaci igényeit. Vállalati szakemberek szakirányú továbbképzése a cél – fogalmazták meg a részleteket online sajtótájékoztatón a résztvevők.

S. Töttő Rita

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Iparvállalati műszaki szakközgazdász képzésre lehet jelentkezni Székesfehérváron – február 15-ig. A szakirányú továbbképzést az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa közösen indítja. A merőben új képzés kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere így fogalmazott:

- A képzés megvalósítása abból a felismerésből indult, hogy a mai világban nagyon komplex tudásra van szükség bizonyos területeken. Nem lehet kizárólag egy tematikában jónak lenni, sokkal átfogóbb tudással kell rendelkezni, kombinálva azokat. Örülök, hogy Fehérváron indulhat el ez a képzés, amelyből hasonló nincs a felsőoktatási palettán.

A kormány pár éve hirdette meg a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” programot, mely kézzelfogható eredményének is tekinthető ez a képzés – tette hozzá Mezőszentgyörgyi Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja, hangsúlyozva: a szak valóban regionális szakmai igényt elégít ki. Fehérvári székhelyű, de nemzetközi szintű vállalatok is jelezték igényüket rá, melynek vezetői éppen ezért a képzési tematika kidolgozásban, mentorálásban is részt vettek. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Executive Degree Programokért és Szakirányú Továbbképzésekért felelős dékánja pedig kiemelte: kimondottan a gyakorló szakembereknek szól ez a szakirányú továbbképzés, melyben vállalati szakemberek is oktatnak majd, így dinamikus kommunikáció várható a képzésben, melynek köszönhetően a tananyag is dinamikusan alakul – követve az előre megtervezett vonalat.

A két felsőoktatási intézmény kézzelfogható válaszokat adott azokra a kihívásokra, amelyek megfogalmazták az igényt a piacképes tudásra, annak átadására – tette hozzá Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja is, aki kiemelt pár fontos tematikát a képzésből: – Az Óbudai Egyetem a műszaki tematika széles spektrumát viszi a képzésbe, melyben helyet kap sok egyéb mellett például a mesterséges intelligencia, az adatbányászat, a mechatronika, a szimuláció, a robotika, ipari elektronika és számos olyan 'up-to-date' tudás, ami hihetetlenül fontos ipari környezetben. A négy féléves képzésre tehát február 15-ig lehet jelentkezni a Corvinus honlapján, a beiratkozási határidő pedig február 20-a – mondta el a gyakorlati tudnivalókat Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában