Koronavírus Fejérben

2021.01.20. 07:45

Rémhírterjesztés – Feljelentést tett az abai önkormányzat

Nem csillapodnak a kedélyek a településen – miközben a járóbeteg-ellátó a megszűnés szélén áll, addig más, negatív kicsengésű ügyekkel is foglalkoznia kell a vezetésnek.

Korondy Tamás

Az abai idősotthon hét lakója van kórházi kezelés alatt

Fotó: Fotóillusztráció: Fehér Gábor (FMH-archív)

– Pénteken aláírás nélküli, névtelen irományt terjesztettek ismeretlenek a településen. Az irományban az abai idősek otthonában sajnálatos módon fennálló járványhelyzetről közölnek valótlan információkat. Két állítás az önkormányzati vezetés szerint megvalósítja a rémhírterjesztés bűncselekményét. E szerint az idősek otthonában nincsenek meg a szükséges védőfelszerelések, illetve hogy az illetékes orvos nem látogatja személyesen az otthont, így az megfelelő orvosi ellátás nélkül lenne. Mindkét állítás azon túl, hogy hazugság, alkalmas arra, hogy zavart vagy nyugtalanságot idézzen elő és ezzel akadályozza a közveszély, a járvány elleni védekezést – tájékoztatta lapunkat Mikula Lajos polgármester, aki hétfőn feljelentést küldött a rémhírterjesztés miatt az illetékes ügyészségnek, és kéri a feltételezett bűncselekmény elkövetőinek felelősségre vonását.

Az abai idősotthon hét lakója van kórházi kezelés alatt
Fotóillusztráció: Fehér Gábor (FMH-archív)

– Folyamatos az együttműködés az otthon vezetőjével és az illetékes orvossal. A munkatársak között a legutóbbi teszteléskor már nem volt újabb fertőzött, a gondozottak egy része már kigyógyult a betegségből. Sajnálatos, hogy hét gondozott van jelenleg is kórházban. Közülük két személy állapota adhat aggodalomra okot. Vasárnapig négy fő gondozottat veszített el az otthon a Covid–19 szövődményei miatt – közölte még a polgármester az idősek otthona kapcsán.

Hozzátette, az önkormányzat a járványhelyzet kitörésétől kezdve tájékoztatást ad az idősotthonban zajló eseményekről, nincs és nem is volt titkolózás. Emellett igyekszik megadni minden igény szerinti támogatást az intézmény számára ahhoz, hogy sikeresen végezzék a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában