nyílt nap

2021.01.09. 14:45

Online is találkozhatunk – A képzésekről digitálisan tájékozódhatnak a diákok

Amint az általános és középiskolákban, úgy a felsőoktatási intézményekben is népszerűek a képzési kínálatot bemutató nyílt napok.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Mint arról már több ízben beszámoltunk, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a személyes találkozások, így a közös fizikai térben megtartott nyílt napok sem engedélyezettek. Mindezek fényében s ezt áthidalandó döntöttek úgy a megye felsőoktatási intézményei, hogy leendő tanulóiknak online nyílt napok keretében mutatják meg kínálatukat és az intézmény struktúráját, működését.

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán január 15-én 10 órakor kezdődik a tájékoztató, amelyben a szak- és tanulmányi felelősök, valamint a kampusz vezetése élőben beszél a potenciális jelentkezőknek az egyetemmel és a felvételivel kapcsolatos fontos tudnivalókról.

A Kodolányi János Egyetem közösségi oldala alapján a továbbtanulók január 14-én 16 és 18 óra között vehetnek részt az online nyílt napon. Itt nemcsak az intézmény által megadott témákról lesz szó, de a szervezők válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

A részvétel mindkét eseteben online regisztrációhoz kötött, ezért érdemes még az itt megjelölt időpontok előtt ellátogatni a megyei egyetemek honlapjára.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán rendhagyó módon az intézmény közösségi oldalán található felületen válaszolnak majd a diákok kérdéseire, méghozzá január 18-án 10 és 12 óra között. A szégyenlősebbek kérdéseiket e-mailben is elküldhetik.

Dunaújvárosban január 11-én, hétfőn tartanak online nyílt napot: 17 órától a legnagyobb közösségi oldalon, 17.45-től pedig a Microsoft Teams programon keresztül. Utóbbi esetében szintén szükséges az előzetes regisztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában