immár hagyomány

2021.01.08. 07:20

Nemes célt szolgálnak – Adomány a Gyermekmentőknek

A hat éve elindított hagyomány idén is folytatódott: most hárommillió forinttal támogatta a Magyar Gyermekmentő Alapítványt a sárszentmihályi nagyvállalat.

Héjj Vivien

Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke és Gesztesi Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója az átadáson

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Masterplast magyarországi leányvállalata által 2015-ben életre hívott „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében 3 millió forint adományt adott át a vállalat alelnöke, Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője, Pécsi László a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának, Gesztesi Évának. A vállalat partneri akciója keretében minden kijelölt és megvásárolt szárazépítészeti termék métere, négyzetmétere után két forintot különített el az alapítvány számára.

Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke és Gesztesi Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója az átadáson
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Ez egy nagyon jó és gyümölcsöző együttműködés. Annyira megszerettük az ő tevékenységüket és láttuk a munkájuk eredményét, hogy különböző egyéb projektekben is együttműködünk a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal. A partnereink által összegyűjtött összeget mindig kiegészítjük, így most hárommillió forinttá hízott az adomány. Bízom benne, hogy az alapítvány meg tudja valósítani azokat a beruházásokat, amivel a gyermekek életének megmentését elősegítheti – fogalmazott Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke, aki hozzátette, Balatonlellén egy gyermekmentési pont kialakításában is együttműködik a nagyvállalat és az alapítvány.

Az adomány idén is nemes célt szolgál, ugyanis a befolyt összegből lélegeztetőgépet vásárol a gyermekmentő szer­vezet.

– Az alapítvány 16 éve üzemeltet gyermekmentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor célunk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt, együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal – tette hozzá Gesztesi Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában