online

2021.01.16. 07:35

Nagy volt az érdeklődés a Corvinus nyílt napjára

A körülményekre való tekintettel online formában rendezett nyílt napot a Corvinus Egyetem. A pénteken délelőtt tartott bemutatkozás és tájékoztató közel ezer embert érdekelt.

Palocsai Jenő

A duális képzési forma előnyeiről is szó volt a fehérvári campus által szervezett online nyílt napon

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az online nyílt nap a campus facebook oldalán zajlott. A statisztikák szerint eddig közel ezer a megtekintések száma, tudtuk meg az egyetemtől. Reményeik szerint ez a szám a következő napokban emelkedni fog, hiszen az esemény visszanézhető a campus facebook oldalán, sőt elérhető lesz YouTube csatornáján is.

Kedvelt módja ez az intézménnyel való megismerkedésnek, igaz, a hagyományos, offline nyílt napjaikon is meg szokott jelenni 250-300 fő.

Suplicz Zsolt, az egyetem kommunikációs szakértője elmondta: – A nyílt napokon igyekszünk minél több információt megosztani a szakokról, az azokon elsajátítható ismeretekről, valamint a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről. Tájékoztatjuk az érdeklődőket a felvételi eljárás menetéről, valamint a duális képzési formáról. Bemutatjuk a campus kiváló és modern infrastruktúráját, megismertetjük őket a hallgatói szervezetek működésével.

A duális képzési forma előnyeiről is szó volt a fehérvári campus által szervezett online nyílt napon
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Érdemes élni az ilyen lehetőségekkel, ugyanis a döntés ideje gyorsan közeleg. Jelentkezni 2021. február 15-ig lehet elektronikusan, a felvi.hu oldalon keresztül.

Arra a kérdésünkre, hogy kiket is várnak az intézményben, azt mondta: – Gazdálkodástudományi és közgazdaságtani képzésekről lévén szó, azon fiatalok jelentkezését várjuk, akik gazdasági, pénzügyi, számviteli szakemberként képzelik el a jövőjüket, menedzser típusú munkát szeretnének végezni, vagy a hazai és nemzetközi turizmus iránt érdeklődnek. Ezen végzettségekkel kontrollerként, elemzőként, háttérmunkára is alkalmas készségekre tesznek szert. Végzett hallgatóink vezetőként, vagy saját vállalkozásuk menedzsereként is helytállnak.

Mint megtudtuk, a gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók közül sokan ma már közép- vagy felsővezetői beosztásban dolgoznak, kisebb nagyobb cégeknél vagy intézményeknél. A pénzügy és számvitel szakon végzők pénzügyi-gazdasági ügyintézőként, könyvelőként, elemzőként keresettek a munkaerőpiacon. A turizmus-vendéglátás szakot választók elsősorban az idegenforgalomban és a rendezvényszervezés területén találják meg a jövőjüket. A sportközgazdász mesterképzésről kikerülő hallgatók sportegyesületek, sportlétesítmények menedzselésében járnak az élen.

Népszerű a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak is. Aki ezt elvégzi, az a közszférában éppúgy megtalálja a lehetőségeket, mint az üzleti szférában.

A diploma megszerzése után sem kell véget érnie a tanulásnak, ugyanis számos szakképzési lehetőség segít elmélyíteni a már meglévő szakmai tudást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában