Idén is nagy hangsúlyt fektetnek majd a hosszútávú fejlesztésekre

2021.01.15. 15:00

Nagy tervek vannak Bakonycsernyén a közeli jövőre nézve

A település vezetősége és lakói tavaly sem pihentek, ám az új évre vonatkozó tervek sora talán még a tavalyinál is hosszabb.

Palocsai Jenő

Online tájékoztatott Turi Balázs elöljáró

Fotó: Önkormányzat

Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere minden évben össze szokta hívni a nagyközség apraját-nagyját, hogy közösen értékeljék az óév eseményeit és együtt vegyék át lépésről lépésre az új év legfontosabb mozzanatait. A covid-helyzet okán most először nem tudott találkozni a település vezetése és a lakosság.

A polgármester elmondta, nemcsak az önkormányzat, hanem a civil szervezetek is helytálltak tavaly, sőt, már azt is tudják, hogy idén ugyanilyen aktív időszak elé néznek majd. Például új főépület kerül a horgásztóhoz, valamint a sportegyesület is szépítheti a pályát a TAO-s forrásokból.

A nagyközség vezetője úgy fogalmazott: – A 2021-es évre már készek a terveink. Vannak olyan beruházások, melyek még a tervezői asztalon lapulnak, de már most is fel tudunk sorolni olyanokat, amelyek biztosan meg fognak valósulni.

Mint megtudtuk, az elmúlt évek legnagyobb volumenű beruházása kezdődik meg a faluban. A Súri-patak Bakonycsernye feletti szakaszán kialakuló villámárvíz elleni védelem érdekében a település feletti területen – sikeres pályázatnak köszönhetően – most lehetőség van egy olyan záportározó megépítésére, amely képes megvédeni a József Attila és a Táncsics utca lakóit.

Mindezen felül felújítják az Arany János utcában található partfal megcsúszott részét és a mellette található járdát, a hidat, illetve a tervek szerint mederrendezésre is sor kerül majd. A 360 milliós támogatás megérkezett, a kiviteli tervek engedélyeztetés alatt állnak, az előkészületek megkezdődtek, s a munkát várhatóan szeptemberben kezdik.

Online tájékoztatott Turi Balázs elöljáró
Fotó: Önkormányzat

Idén elindul a két kilométeres Rózsa utca felújítása is. Az első körben a 67–109. házszámok közötti részt szélesítik. A közel harminc millió forintos állami fedezetet a Magyar falu program (MFP) keretéből biztosítják, s további kétmillió lesz az önerő. Ötmillió forintból fejlődik majd az óvodai játszóudvar és közterületi játszótér is.

A tervezett fejlesztések közül a település vezetője kiemelte a bolt előtti park felújítását, a Kuruc utca felújítással még nem rendelkező szakaszát.

A közel 3300 lelket számláló település tehát jól vette a tavalyi év emelte akadályokat – és az itt olvasottak alapján idén is nagy tervekkel kezdi az új esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában