Kiváló minőségű burkolat készült

2021.01.13. 07:25

Minősíthetetlen támadások Gárdonyban

Fa vagy műanyag – ez itt a kérdés, legalábbis egy felvetés szerint, amely a megújuló gárdonyi hajókikötőt illeti. A téma kapcsán a polgármester is felszólalt.

S. Töttő Rita

A felújított gárdonyi hajókikötő kapcsán indult polémia a közösségi felületeken. Az egyik észrevétel szerint a polgármester által fának titulált burkolat műanyag. Volt, aki koporsót kívánt a város vezetője híveinek. Ezután döntött úgy Tóth István, hogy pontot tesz az ügy végére, és noha nem kommentálta a kijelentéseket, elmondja: a burkolatot a tó térségében élő Fa Nándor és cége készítette.

A hajós azt írta a téma kapcsán: „Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy megépíthettük a gárdonyi nagyhajós móló felújító burkolatát, amely a múlt évben elkészült. A burkolat általunk elkészített része az eredeti betonalapra szerelt alumínium vázszerkezet és az arra szegecseléssel rögzített deszka fedőburkolat. Az általunk felhasznált kötőelemek – csavarok, szegecsek – mind rozsdamentes ötvözetből készült rögzítőelemek. A fafedélzet és oldalszegély natúr trópusi faanyag, Massaranduba, amely anyagot mi a kikötői munkálatainkhoz használjuk nagy mennyiségben, és túl a hivatalos garanciális időszakon, legalább 20 év élettartamot jelent.” Tóth István kiváló faburkolatként jellemzi az egyébként a vízügyi igazgatóság felügyelete alá tartozó partfal rekonstrukciós projektjébe tartozó kivitelezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában