megérkezett a födém

2021.01.08. 07:30

Látványos szakaszban a belvárosi építkezés

A Kossuth utcában járók csütörtökön egy födémbeemelést figyelhettek meg. Nagy teherautókkal érkeztek a vasbeton elemek.

Bokros Judit

A beemelés komoly látványosságot jelentett

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Kossuth utca 14. szám alatt, ahol az üzletközpontba is be lehet menni, több hónapja komoly munkálatok folynak.

A nagy részben magántulajdonú épületet felújítják, és ennek egyik látványos szakasza érkezett el csütörtökön. Információnk szerint most kerül a helyére az új födém, majd elhelyezik a koszorút, és következhet a tető megépítése. A külső és a belső homlokzaton egyaránt dolgoznak, s ha ez készen van, elkezdődhetnek a belső munkálatok.

A beemelés komoly látványosságot jelentett
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bontást már nem végeznek, a sittet is elszállították.

A több mint százéves épület egyik földszinti, még önkormányzati tulajdonú részét a Vörösmarty Társaság bérli. Amint azt egy korábbi, augusztusi cikkünkben megírtuk: az irodahelyiségben vakolatomlás történt (a plafon egy részéről esett le a vakolat, vélhetően azért, mert a bontás következtében „megmozdult” az épület, amelyre már amúgy is ráfért a felújítás), és erről értesültek is az érintettek.

Akkor a kivitelező is nyilatkozott lapunknak, illetve elhangzott, hogy a társaság a tulajdonossal, az önkormányzattal és a kivitelezővel egyeztet a helyreállítás lehetséges módjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában