A belső terekre is jutott figyelem

2021.01.13. 07:15

Kész a sárbogárdi szakszolgálat sürgős felújítása

Rendben van már a tető a sárbogárdi pedagógiai szakszolgálat épülete felett, rövidesen ismét „kinyújtózhatnak” az intézményben dolgozó szakemberek.

Majer Tamás

Rövidesen ismét a saját épületükben fogadhatják a családokat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mintegy 100 millió forintos beruházás közeledik a végéhez a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézményében. Az épületfelújítás részleteiről Takácsné Koncz Zsuzsanna igazgató, gyógypedagógus számolt be lapunknak. Vis maior helyzet állt elő tavaly a sárbogárdi intézményben: – A tetőnk sürgősen felújításra szorult, ezért történt ez a felújítás – mondta.

– Úgy néz ki, hogy január végén vissza is költözhetünk. A tetőfelújítás megvolt, a födémet is lecserélték, mert muszáj volt: ahogy feltárták az épületet, a tetőt, egyértelművé vált, hogy ott nagy a probléma. Így egy kicsit nagyobb volumenű lett a felújítás, mint azt előre terveztük. A belső terekben is nagyon sok mindent megcsináltak. Megemlíteném, hogy a Szegletkő olyan munkálatokat is megcsinált nekünk bérmentve, amelyek a pedagógiai munka jobbá tétele érdekében voltak szükségesek, és nem voltak benne a felkérésben. Kialakították az igazgatói irodát azzal, hogy leválasztották a gazdasági részről. Tanári szobát alakítottak ki nekünk. Megcsinálták az egyik olyan falat is, amely nem volt bent a tervben, de már omlott. Amit csak tudtak, megtettek a kényelmünk érdekében, és hogy minél előbb visszamehessünk.

Rövidesen ismét a saját épületükben fogadhatják a családokat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A felújítás ideje alatt a szakszolgálat a Petőfi Sándor Gimnázium kollégiumának egyik emeletén működött. – Egy 29 termes épületből bejöttünk egy 8 termes épületbe, innen próbáltuk szervezni a feladatokat. Nehéz volt, de helytálltunk.

Takácsné Koncz Zsuzsanna elmondta, hogy a 15 pedagógussal és 4 technikai dolgozóval felálló intézmény az elmúlt időszakban is működött, lefolytattak vizsgálato kat, gyógy pedagógiai terápiákat, végezték a korai fejlesztést ugyanúgy, mint máskor, csak kisebb létszámmal, illetve kijártak óvodákba, iskolákba. Igaz, bizonyos egyéb terápiákat fel kellett függeszteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában