Van elképzelés, hol

2021.01.25. 07:20

Hosszabb távon szükség van új koncertteremre Fehérváron

Ha a Hermann László Zeneművészeti Iskola a Fekete Sas Szálló épületébe költözne, ki lehetne a helyén alakítani a szimfonikusok és a balettszínház számára egy előadói teret.

Baráth Eszter

A zeneiskola tömbjéhez épülhetne hozzá az új koncertterem a távlati elképzelések szerint

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg arról, a Palotai úti üres területen parkolóház vagy színházterem épül. Cser-Palkovics András polgármester válaszából aztán kiderült, azon a helyen parkolóházat húznak fel, hiszen szükség van további parkolóhelyek kialakítására. A polgármester viszont lapunk újabb érdeklődésére elmondta, hogy az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Balettszínház számára mindenképpen szükség van egy külön előadói térre.

A zeneiskola tömbjéhez épülhetne hozzá az új koncertterem a távlati elképzelések szerint
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A városvezető kiemelte, egy közösséget a sport és a kultúra tud tovább erősíteni, nincs modern város humánszolgáltatások nélkül, éppen ezért folyamatosan dolgoznak ezen is. Kiemelte, komoly előrelépést jelentett, hogy a szimfonikusok minősített zenekar lettek, valamint a magas színvonalat képviselő balettszínház elindulása is fontos a város életében. Utóbbiak esetében a próbák is ideiglenes termekben zajlanak, ezért különösen szükség van egy állandó helyre. A polgármester elmondta, szükség van egy koncertteremre, ami egyben táncterem is lehet. Döntés egyelőre nem született a kérdésben, de elképzelés van a megvalósításra. Eszerint a zeneiskola a Fekete Sas Szálló épületébe költözne. Így az intézmény jelenlegi székhelye megfelelő bővítéssel alkalmassá válhat egy koncert- és táncterem kialakítására.

A Városfejlesztési Kft. terve az egyeztetések alapján az érintetteknek megfelelő lenne. Azért, hogy a tervezés elindulhasson ebben az irányban, az önkormányzat az állam támogató döntését várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában