Az inkubátorházban összeszerelő üzem is lehet

2021.01.04. 07:20

Épül már a daruszentmiklósi bölcsőde

Már a bérlő vállalkozásokat keresik a 70 millió forintból felújított inkubátorházba Daruszentmiklóson, ahol a minibölcsőde épülete már félig kész.

Majer Tamás

Kifejezetten a minibölcsőde terve miatt vásárolta meg néhány éve ezt az ingatlant az önkormányzat

Fotó: önkormányzat

– Az inkubátorhoz projekt esetében megtörtént az épület műszaki átadása – nyilatkozta Rauf Norbert daruszentmiklósi polgármester. – Jelenleg a próbaüzem folyik, vagyis ez a projektünk lezárulni látszik. Meghirdetjük a lehetőséget a helyiségek használatba vételére, bérlésére – mondta.

Az irodák mellett étkezde és szociális helyiségek is vannak az épületben, sőt Rauf elmondása szerint a két hatvan négyzetméteres helyiség akár összeszerelő üzemként vagy raktárként is hasznosítható.

– Van egy elektromosautó-­töltő állomásunk a területen, amelyet használni tudnak az átutazók, az autópálya mellett elhaladók – fűzte hozzá.

A felújításra, illetve a bővítésre uniós forrásból volt mód, hetvenmillió forintból valósult meg.

Kifejezetten a minibölcsőde terve miatt vásárolta meg néhány éve ezt az ingatlant az önkormányzat
Fotó: önkormányzat

A mögöttünk hagyott időszakban Daruszentmiklóson 4,9 millió forintból létesült egy új játszótér a Hunyadi téren, az iskola melletti játszó­teret pedig felújították és felnőtt kondiparkkal bővítették. A szabadidőközpontban felépült egy fedett, fából készült szabadtéri színpad, tízmillió forint támogatásból.

– Fut a bölcsődefelújítási projekt is, készültségi állapota meghaladja az 50 százalékot. Az önkormányzat néhány évvel ezelőtt vásárolt egy ingatlant, kifejezetten arra a célra, hogy egy minibölcsődét tudjunk létrehozni – fogalmazott Rauf Norbert. – A bölcsőde 5–8 gyermeket lesz majd képes fogadni. Úgy gondoljuk, július elsejével tudjuk elindítani az óvoda intézményéhez tartozó minibölcsődét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában