Ötletek

2021.01.27. 07:40

Bicikliutas papírmunka – A helyiek együttműködését kéri a cecei önkormányzat

Kerékpárút létesítéséhez és belvízelvezető árkok felújításához kéri a cecei önkormányzat a helyiek együttműködését.

Majer Tamás

Fazekas Gábor polgármester több ezer vendéget vár a vasárnapi rendezvényre Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: FMH Archív

Nem arról van szó, hogy kapjon kezébe mindenki ásót, lapátot! A település közösségi oldalán közreadottak szerint – Fazekas Gábor polgármester írta alá a tájékoztatót – különböző szerződések, hivatalos nyilatkozatok elkészítése szükségeltetik. Elsősorban a Köztársaság utcai és a Deák Ferenc utcai lakók, ingatlantulajdonosok figyelmét hívja fel, az ő segítségüket kéri az önkormányzat.

A Deák utcában élőktől hozzájáruló nyilatkozatokat kérnek a belvízelvezető árkok végett, míg a Köztársaság utcaiakkal használati szerződést kötnének a kerékpárút érdekében.

A tájékoztató számot ad arról, hogy a nagyközség területén nem egyeznek meg a valósággal a földhivatal szerinti térképek.

– Ezzel bizonyára több esetben szembesülhettek Önök is, amikor saját ingatlanjukat, földjüket mérették ki. Az ingatlanok elhelyezkedése a térképen nem egyezik meg a valós állapotukkal, azaz úgymond „belelógnak” a járdába, vagy a járda területe megy át az ingatlanjukon a térképek szerint, természetesen a valóságban nem megy át a járda kerítésükön vagy ingatlanjukon – áll a közelmúltban közreadott tájékoztatóban.

– A beruházások megvalósításához azonban szükséges az ilyen érintett ingatlanok tulajdonosainak hozzájárulása, és a projekt fenntartási ideje alatt használati szerződés, hiszen a térkép szerint ingatlanjuk érintett a beruházással – olvasható. – Természetesen a kerékpárút, vagy a Deák utca esetén a vízelvezető rendszer nem az Önök kertjében fog átmenni, és minden kérdéses esetben, ahol esetleg egy kapunak a pillérjét érinti a terv, egyeztetést fogunk folytatni azért, hogy senkinek a jogos érdeke ne sérüljön – ismertetik a már említett önkormányzati értesítőben.

A két tervezett beruházás részletes adatai megtekinthetők a cecei polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában