Pihenő

2021.01.22. 15:15

A turisztikai fejlesztés egy jó befektetés volt Kincsesbányán

Pályázati forrásból jutott hozzá Kincsesbánya azokhoz a pihenőpavilonokhoz, amelyeket a település kerékpár­útja mentén helyeznek el hamarosan.

Tihanyi Tamás

Törő Gábor országgyűlési képviselő és Murányi Marianna polgármester az első pavilonná

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az első, mintaként összeállított pavilont még a községháza udvarán vizsgálta meg Murányi Marianna polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő. A négy pihenőhely pénteken kerül állandó helyére.

– Minden pályázati lehetőséget megpróbálunk kihasználni településünk fejlesztésének érdekében – szögezte le a településvezető. – Az elkészült kerékpárúthoz kapcsolódóan ezért sikerült egy pályázat keretein belül pihenőpavilonokat beszereznünk.

Kincsesbánya a Bakony keleti kapujaként kapcsolódik a térség turisztikai vérkeringéséhez, ezért szeretnének a helyiek a lakosság és a környékre látogató turisták számára minél kedvezőbb és kulturáltabb körülményeket teremteni a szabadidő eltöltéséhez.

Törő Gábor országgyűlési képviselő és Murányi Marianna polgármester az első pavilonná
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A kerékpárút mentén, amely közel vezet az Országos Kéktúra útvonalához, valamint kedvelt területe az egyéb szabadtéri sportolási lehetőségeknek is, zsindelytetős, 6–8 férőhelyes pihenőpavilonokat helyezünk el – folytatta Murányi Marianna. – A megállóhelyek minden évszakban lehetőséget biztosítanak majd a megfáradt kerékpárosok, kirándulók, futók részére, hogy megpihenjenek és kényelmes körülmények között igyanak frissítőt, forró teát vagy akár jéghideg limonádét. További terveink között szerepel a megállóhelyek mellé kerékpáros szervizállomások beszerzése és telepítése, amelyek a drótszamarak kisebb karbantartásához, vagy akár a defektek javításához elengedhetetlen fontosságúak lennének.

A helyi önkormányzat abban bízik, hogy mivel Kincsesbányán keresztül elérhetők a megye turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített és természeti örökségei, hosszú távon mindenképpen jó befektetésnek bizonyul majd a szabadidős és sportolási lehetőségek fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában