Koronavírus Fejérben

2020.12.22. 12:00

Változnak a misék és istentiszteletek is Fehérváron

Az idei évben a járvány jelenléte miatt sem a karácsony, sem az ünnepi szentmisék és istentiszteletek nem valósulhatnak meg a megszokott hagyományok szerint.

Baráth Eszter

Biztonságos formában zajlanak az idei szentmisék

Fotó: Fehér Gábor (FMH-archív)

A Székesfehérvári Egyházmegye képviselői – figyelembe véve az aktuális járványügyi helyzetet és a kormány által szentestére vonatkozóan hozott szabályokat – úgy döntöttek, idén nem tartják meg a hagyományos éjféli szentmisét. Ennek oka, hogy a tapasztalatok alapján a nagyszámú résztvevő miatt nem lehetne betartani a járványügyi előírásokat.

December 24-én előesti szentmisét tartanak templomaikban, 25-én és az azt követő napokban pedig ünnepi miserend szerint várják a híveket. Az Egyházmegye szerint így mindenkinek biztonságosan lesz lehetősége részt venni valamelyik ünnepi szentmisén.

Biztonságos formában zajlanak az idei szentmisék
Fotó: Fehér Gábor (FMH-archív)

A Székesfehérvári Református Egyházközség három gyülekezete online formában tartja meg istentiszteleteit az ünnepi időszakban is. A Belvárosi gyülekezet december 24-én 16 órakor, míg karácsony első és második napján 10 órakor sugározza ünnepi istentiszteleteit.

A közvetítések a Székesfehérvár Belvárosi Református gyülekezet videómegosztó csatornáján lesznek láthatók. A Budai úti gyülekezet is online közvetíti istentiszteleteit. Szenteste napján délután 15 órakor, az azt követő két napon pedig 10 órakor úrvacsora bemutatásával lehet nyomon követniük az istentiszteleteket a közösségi oldalas és videómegosztó oldalaikon.

A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség csendes sétát tart az ünnep alkalmával. December 24-én 14 és 17.30 óra között indulhatnak kis csoportok a kijelölt útvonalon. A mozgó istentiszteletre az egyházközség közösségi oldalán lehet jelentkezni.

Karácsony első és második ünnepén templomi istentiszteletet tartanak. December 25-én 9 órakor és 11.30-kor, december 26-án pedig 11 óra 30 perckor várják a gyülekezet tagjait.

Az istentiszteletek alkalmával az általános járványügyi szabályok betartását kérik, kötelező a maszk viselése és a nem egy háztartásban élők megfelelő távolságtartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában